9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju stolnotenisku reprezentaciju vodi Vinkovčanin Emil Gubica

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Športski savez invalida grada Vinkovaca priopćio je danas kako na Paraolimpijskim igrama u Tokiju sudjeluje i Vinkovčanin Emil Gubica.

“S velikim zadovoljstvom i ponosom za naš Savez i grad Vinkovce izvješćujemo Vas da na paraolimpijskim igrama u Tokiju u funkciji izbornika stolnoteniske reprezentacije Hrvatske sudjeluje Vinkovčanin Emil Gubica, kojemu su ovo sedme igre. Tri puta sudjelovao je kao natjecatelj, a sada već četvrti put kao izbornik stolnoteniske reprezentacije”, stoji u priopćenju.  

Kao izbornik, ističe se, Emil Gubica s prošlih Paraolimpijskih igara u Riju 2016. godine sa stolnoteniskom reprezentacijom vratio se ovjemčan odličjima. To su prva hrvatska paraolimpijska stolnoteniska odličja u povijesti. 

Na Paraolipijskim igrama u Tokiju, koje se održavaju od 25. kolovoza do 4. rujna, Hrvatsku predstavljaju 22 sportaša u osam sportova. 

Stolnotenisku reprezentaciju u pojedinačnom natjecanju čine: Anđela Mužinić (Zagreb) i Helena Dretar Karić (Zagreb) u kategoriji 3 te Pavao Jozić (Samobor) u kategoriji 7, a u ekipnom,natjecanju Anđela Mužinić I Helena Dretar Karić, koje su na zadnjim Parolimpijskim igrama osvojile srebrenu medalju u kategoriji 1-3. Trener reprezetacije je Mirela Šikoronja Ivančin  iz Zagreba. 

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno