Uz finu kavu, ugodan ambijent i dobro društvo, u dvorištu Hang Loose-a ovoga je vikenda održan Buvljak zahvaljujući kojemu su brojne krpice pronašle svoje nove vlasnike. Prodaja, kupovina ili razmjena zavladali su dvorištem u subotu i nedjelju, a veselo i uspješno druženje nisu pokvarili ni tmurni oblaci i hladan vjetar.

Pod geslom „Ništa nas ne može iznenaditi osim kiše“ održan je prvi buvljak na novoj lokaciji popularnog bara Hang Loose. U dvorišnoj terasi uređenoj u retro stilu svoje je proizvode ponudilo šest izlagača, a, kako su nam rekli organizatori, u ponudi je uistinu bilo svega – od odjeće i obuće do starih i unikatnih predmeta.

„Ove smo godine planirali jednu ekološku manifestaciju u sklopu koje bi bio organiziran i buvljak, a s ciljem da ukažemo na vrijednost svakog predmeta. Sve ono što smatramo nepotrebnim i želimo baciti, nekome će se svidjeti i htjet će to imati. Mi volimo reći – Nečije smeće tuđe je cvijeće“, istaknuli su organizatori, dodavši kako su izlagati mogli svi, bez ikakve prijave.

Buvljak je trajao od subote od 15 sati do nedjelje u 18 sati i sve stvari izlagača su se mogle ostaviti preko noći u prostoru kafića. Da je bio uspješan potvrdili su osmjesi posjetitelja i pohvale izlagača koji jedva čekaju sljedeći buvljak. Kako saznajemo, bit će ih sve više.

„Planiramo organizirati buvljak svakog posljednjeg vikenda u mjesecu. Ako odaziv bude veći i ako bude bila veća potreba, možda će biti i češće. Ljudi se trebaju naviknuti na tu ideju kupovanja i prodaje rabljene odjeće jer stvarno svaka stvar ima svoga kupca“, rekli su.