25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Na Veliki petak u Nijemcima će se podijeliti 120 besplatnih porcija fiša

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, a u Općini Nijemci odlučili su obradovati svoje mještane malim znakom pažnje i tako im uljepšati nadolazeće dane.

Običaj je inače postiti na Veliki petak, većina Slavonaca se baš na taj dan odlučuje za kuhanje fiša, a sam se postupak nerijetko pretvori u druženje s obitelji, rodbinom, susjedima i/ili prijateljima. Upravo na tom tragu, u suradnji i na inicijativu općinskog Športsko ribolovnog društva „Ribar” odlučili su u središnjem parku u Nijemcima, po prvi puta dosad, na Veliki petak od 12 sati dijeliti porcije fiš paprikaša svim mještanima i njihovim gostima, odnosno svim ostalim posjetiteljima.

Hvalevrijedna ideja rodila se zahvaljujući ribolovcima koju su nesebično htjeli dati doprinos zajednici u kojoj već godinama djeluju, a stručnost kuhara u spravljanju ove pikantne žarkocrvene delicije nikako nije upitna s obzirom na to da je upravo riba glavni sastojak ovog izvorno mađarskog, ali jednog od omiljenih slavonsko prisvojenih jela.

„Zajednička je ovo ideja i prijedlog članova Društva, uz želju da se ovaj lijepi običaj nastavi i narednih godina”, prokomentirao je predsjednik Športsko ribolovnog društva „Ribar” iz Nijemaca Stjepan Krnjić. Inicijatori ideje i organizatori najavili su kako će na raspolaganju za dijeljenje u centru općine biti ukupno 120 besplatnih porcija, ali nisu zaboravili ni one koji nisu u mogućnosti doći, odnosno najpotrebitije obitelji kojima će se fiš dostaviti na kućnu adresu.

„Zahvalni smo ŠRD-u „Ribar” na ovoj nesebičnoj gesti te im planiramo nastaviti pružati podršku i dalje na inicijativama poput ove”, rekao je općinski načelnik i pokrovitelj manifestacije Vjekoslav Belajević pozvavši sve mještane da se odazovu u što većem broju i poželivši im dobar tek i uživanje u vatrometu okusa koji ih čeka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno