16 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Nagrade učenicima i mentorima za postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Učenike vinkovačkih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili iznimna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima danas je za njihov rad i trud nagradio Grad Vinkovci.

Ukupno je 15 učenika, 15 mentora i tri školska sportska društva osnovnih škola sudjelovalo na sedam državnih i jednom međunarodnom natjecanju.

Srednje škole predstavljale su Vinkovce na 12 državnih natjecanja na kojima je sudjelovalo 26 učenika, 32 mentora te dva školska sportska društva i jedan pjevački zbor.

„Nešto manje od 90 učenika i mentora je među onima koji su išli na državna i međunarodna natjecanja u školskoj godini 2021./2022. Ono što veseli je porast broja i učenika i mentora pa smo danas morali napraviti dvije dodjele priznanja, za osnovne i za srednje škole. Raduje nas što ćemo u budućnosti morati pronaći jedan veći prostor za prijem svih učenika i mentora. Ovaj uspjeh sigurno nije došao preko noći, rezultat je to puno rada, truda i uloženoga vremena pored redovne nastave i za učenike i za mentore. Želim im svima još jednom čestitati i zahvaliti jer promoviraju svoje škole i grad Vinkovce, a ovo je jedan znak pažnje i priznanja za njihov postignuti uspjeh“, istaknula je Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti.

Uz priznanja i prigodne poklone učenici i mentori dobili su i novčane nagrade. Za uspjehe su nagrađeni iznosom od 500 do 2.000 kuna, prema postignutom rezultatu. Učenicima i mentorima nagrade je uručio zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

„Činjenica je da imamo jako talentiranu i marljivu djecu i velika je čast što ih možemo nagraditi za njihov trud i zalaganje. Oni su najbolji promotori svojih škola, svoga grada i svoje županije. Ovdje nisu samo učenici, tu su i njihovi mentori koji na najbolji način prenose svoje znanje na njih kako bi svi zajedno ostvarili odlične rezultate. Danas, sutra, oni će odrasti i postati uspješni ljudi te im svima poručujem da, kada završe s formalnim obrazovanjem, ne dozvole da im prođe i jedna godina, a da ne steknu neka nova znanja i vještine. Želim im poručiti i da se svakako vrate u Vinkovce i budu temelj svijetle budućnosti našega grada“, istaknuo je Romić.

“Osvojili smo prvo mjesto na regionalnom i na državnom natjecanju u disciplini suha gradnja. Natjecanje je trajalo tri dana tijekom kojih smo radili prema maketi koju smo dobili i sve smo morali izvesti u milimetar precizno i prema svim pravilima struke”, rekao nam je Josip Mijatović Lukić iz Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci koji je 1. mjesto osvojio u timu sa školskim kolegom Gabrijelom Barićem. Na završetku trogodišnjeg školovanja Josip kaže kako je plan ostati raditi u tvrtki u kojoj je bio i na praksi te svakako ostati u Hrvatskoj i kasnije pokrenuti i svoj posao.

“Pjevam u zboru “Dionizije” Gimnazije Matije Antuna Reljkovića. Bili smo na županijskom natjecanju i na državnom natjecanju odnosno Smotri pjevačkih zborova gdje smo osvojili Srebrnu plaketu. Meni je ovo bilo prvi put da idem na natjecanje i bilo mi je prelijepo”, kazala je Josipa Marošević, učenica drugog razreda Opće gimnazije u Vinkovcima. Glazbu i pjevanje, kaže, voli odmalena, pjevala je i u osnovnoj školi, a tim je putem odlučila nastaviti i u srednjoj školi pa se krenuvši u Gimnaziju odmah upisala i u zbor.

Uzbuđene i sretne bile su danas i sestre Plavšić iz OŠ Vladimira Nazora, članice školskog judo tima koji je ekipno bio prvi na županijskom, a deveti na državnom natjecanju. “Treniram judo zato što sam to vidjela od svog tate i zato što mi je judo najbolji sport, rekla nam je Leonora, učenica 2. razreda, koja je na državnoj razini osvojila srebro pojedinačno. “Počela sam se baviti judom jer mi se učinio zanimljivim i baš me zanimalo kako se rade sve te tehnike i sada to znam”, kazala je Dorotea, učenica 4. razreda.

Pjevači Gimnazijskog zbora Dionizije, koji su na državnom natjecanju u Varaždinu osvojili Srebrnu plaketu, pod ravnanjem profesorice Sandre Milovac uveličali su i današnju svečanost.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno