Boćarski savez Vukovarsko-srijemske županije održao je danas sjednicu Skupštine na kojoj je dodijelio nagrade za životno djelo, plaketu Boćarskog saveza te priznanja i zahvalnice pojedincima ekipama i kolektivima za 2020. godinu.

Brojni su oni koji su pomogli u razvoju boćarskog sporta u našoj županiji zbog čega im se Boćarski savez odlučio zahvaliti. Po prvi puta od osnivanja Saveza dodijeljena je nagrada za životno djelo i to dvojici vrijednih članova koji već dugi niz godina svojim nesebičnim radom unaprjeđuju ovaj sport, kako na županijskoj razini tako i na nacionalnoj. To su Dražen Kovačević i Teodor Blagojević, najstariji registrirani sportaš Vukovarsko-srijemske županije. Kovačević je više od 20 godina obnašao gotovo sve boćarske funkcije u Županijskom i Hrvatskom savezu. Kaže kako su ovaj sport podignuli branitelji svojim radom, a nije krio ponos što su i naši građani stali uz bok boćarima iz velikih gradova Hrvatske.

“Ovo je mali sport u kojemu treba puno davati sebe, a posebno je velika čast kroz sport steći prijatelje iz svih dijelova Hrvatske. Mene je boćanje spasilo od ratnih strahota i kroz cijeli moj rad nastojao sam vratiti ono što mi je dao ovaj sport. Hvala svima koji su prepoznali moj rad i trud i dodijelili mi ovu nagradu koja za mene predstavlja jednu veliku čast. Hvala i svima onima koji su unaprijedili ovaj sport i koji će svojim radom to nastaviti raditi i dalje”, rekao je Kovačević poručivši da i dalje ostaje na raspolaganju cijelom boćarskom svijetu.

Igor Banovac, predsjednik Upravnog odbora Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, rekao je kako je trenutni cilj boćanje popularizirati među mladima organizacijom turnira, a najavljuje i osnivanje još desetak klubova koji bi se natjecali u 2. županijskoj ligi koja bi bila više rekreativna, veteranska.

“Savez trenutno broji preko 200 članova, imamo tri kluba u 3. hrvatskoj boćarskoj ligi, osam klubova u našoj 1. županijskoj i tri kluba u 2. županijskoj”, istaknuo je Banovac dodavši kako im korona nije poremetila dosadašnje planove. Ovogodišnju sezonu su započeli na jesen s planiranim prekidom, a nastavak sezone planiraju za sljedeći tjedan.

Najboljim igračem proglašen je Mirko Rajković, najbolji sudac je Željko Burger, dok je najbolji športski djelatnik Vjekoslav Knežević. Priznanje za najbolji klub uručeno je ŠBK-u Ivankovo, a posebno priznanje još su dobili grad Vukovar i vukovarski Vodovod.

Podršku boćarima danas je dao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić naglasivši kako je boćanje i način življenja, druženja, provođenja vremena u kojem ljudi razgovaraju, a usput se bave i sportom.

“Ovo je sport koji okuplja naše sugrađane, imamo stvarno pregršt njih koji svoje slobodno vrijeme provode na boćanju. Popularizacija sporta je primarna u našoj gradskoj upravi i ujedno i želja da ih podržimo da se razvijaju dalje te da uz sportske rezultate na kojima im čestitam potaknu i naše mlade da se pridruže i uživaju u sportu”, rekao je Bosančić.

Na sjednici je bio i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.