Najbolji bibliorap osmislili učenici iz Drenovaca

0
801

Slavljeničko raspoloženje vladalo je danas u vinkovačkoj knjižnici, a povod je bio 14. rođendan Bibliobusne službe Vukovarsko-srijemske županije. U sklopu proslave proglašeni su najčitatelji Bibliobusa i knjižnice, ali i najbolji bibliorap na temu Bibliobusa, knjiga i čitanja.

Putujuću Knjižnicu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci još nekoliko godina dijeli do punoljetnosti, a već je uspjela okupiti brojne obožavatelje knjige i čitanja koji u stopu prate kretanja Bibliobusa. Da se u knjigama krije znanje i kreativnost slažu se i mali i veliki koji svakoga dana sve više pokazuju svoju ljubav prema knjigama. Pokazali su ju i danas na velikoj proslavi 14. rođendana Bibliobusne službe Vukovarsko-srijemske županije.

„Knjiga je izdržala sva ova vremena i tehnološke promjene i još uvijek je osnovni medij za stjecanje znanja. Drago mi je što smo čuli danas podatak da je u 2019. godini povećan broj čitatelja u našoj knjižnici, a nevjerojatno zvuči i podatak da imamo čitatelja koji su pročitali preko 160 knjiga. Čestitam svima onima koji koriste našu knjižnicu, a zahvaljujem i našim djelatnicima na svesrdnom radu“, rekao je zamjenika gradonačelnika Gabrijel Šokićić.

Svake godine Bibliobus i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci biraju svoje najčitatelje, a u sklopu rođendanske proslave proglašeni su oni najuporniji. U posudbenom odjelu za odrasle, u kategoriji odrasle osobe, najčitateljicom u prošloj godini proglašena je Valentina Vig, a u kategoriji srednje škole to je bio Filip Vujeva. U Dječjoj knjižnici mira, u kategoriji osnovne škole, najčitateljica je Iva Orešković, a u kategoriji mlade čitateljske nade (predškola) to je Jakov Džakula. Najčitatelji su birani i u Bibliobusu. U kategoriji osnovne škole nagradu je dobila Katica Međeši iz Starih Jankovaca, dok je u kategoriji odrasle osobe najčitateljicom proglašena Anica Antolović iz Bokšića.

Od 2008. godine i 2. rođendana, Bibliobusna služba organizira natječaje koji su namijenjeni svim učenicima osnovnih škola naše županije, a cilj je potaknuti kreativnost i maštu kod djece i učenika.

„U tome smo i uspjeli jer se iz godine u godinu na natječaje prijavljuje sve veći broj učenika i pristižu sve bolji radovi. Ove godine je organiziran Natječaj za najbolji bibliorap na temu bibliobusa, knjiga i čitanja. Pristigao je velik broj radova, a nagrađena su tri najbolja uratka. Prvo mjesto osvojili su učenici 4. razreda Osnovne škole „Ivan Meštrović“ iz Drenovaca“, rekla nam je Iva Grković, viša knjižničarka, koja je dodala kako Bibliobus u 2020. godini obilazi 71 naselje, svaka dva tjedna, u isto vrijeme i na istom mjestu.