1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Najemotivniji film godine Skrivana ljubav uskoro u hrvatskim kinima

Više od autora

- vl promo-

Jedan od najboljih filmova godine, koji se ujedno spominje i kao najemotivnijim, dolazi na domaća kino platna! Sa 3 nominacije za Zlatni globus te 4 nominacije za nagradu BAFTA, ‘Skrivena ljubav’ (Call Me By Your Name) oduševila je i kritiku i publiku. Film je savršena ljubavna priča, emotivno iskustvo koje će gledatelje potpuno osvojiti. Priča je to koja nadilazi podjelu na spolove i odjekuje među filmskim fanovima širom svijeta. Ovaj, pomalo kontroverzni film ruši sve tabue što je oduševilo i kritičare i gledatelje te na Rotten Tomatoes trenutno ima zavidnih 98 posto. Skrivena ljubav, potpuno neskriveno, osvaja nominacije i nagrade i to prvenstveno u kategorijama najboljeg filma i najbolje debitanske uloge.

Inteligentan, emotivan i senzibilan, s prekrasnim prizorima talijanske prirode, stvara magičnu atmosferu te na trenutke više nalikuje razglednici nego filmu. Obzirom da je radnja smještena upravo u Italiji kroz cijeli film proteže se karakteristična talijanska kultura i sva ljepota te zemlje.

Skrivena ljubav temelji se na bestseler romanu ‘Call Me By Your Name’ autora Andrea Acimana koji govori o jednoj poznatoj priči ispričanoj na nevjerojatno prekrasan način.

Svi elementi u ovom filmu nose epitet ‘najljepši’ pa tako i soundtrack u kojem se posebno ističe Sufjan Stevens sa pjesmom ‘Mystery of Love’.No svakako ono što najviše film diže na ljestvici kandidata za Oscara je fantastična glumačka postava u kojoj se najviše istaknuo mladi Timothée Chalamet kojemu je ovo prvi potencijalno oskarovski naslov.

U filmu gledatelji se upoznaju sa 17-godišnjim Eliom (Timothée Chalamet) koji provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera (Armie Hammer) koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem (Michael Stuhlbarg). U početku, Elio oprezno pozdravlja pridošlicu. Iako izmišlja sve više razloga kako bi provodio vrijeme s Oliverom, Elio ga ismijava, kao dijete obrazovanih akademika, između ostalog i njegov američki naglasak. Njihovi verbalni sukobi počinju poprimati erotsku notu, te nakon što konačno konzumiraju svoj flert – prvim poljupcem koji je istovremeno razigran i seksi – nemoguće ih je razdvojiti. Iako će kraj Oliverovog boravka u Italiji poremetiti njihov odnos, ovo je Eliova prva ljubav i, iako je njihova afera možda kratka, ono što je zatitralo u Eliovom srcu i mislima, ostat će tamo zauvijek. Film je režirao Luca Guadagnino, a u glavnim ulogama igraju Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar i Esther Garrel.

Film ‘Skrivena ljubav’ u domaćim ćete kinima moći gledati od 1. veljače.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno