S obzirom na to da su primijetili “nicanje” divljih odlagališta otpada na raznim mjestima, djeca Dječjeg vrtića Vinkovci izradila su nekoliko prigodnih poruka za svoje sugrađane.

“Kroz razne ekološke aktivnosti koje provodimo u našim vrtićima nastojimo kod djece osvjestiti važnost i nužnost očuvanja zdravog okoliša. Svjesni smo da smo dio prirode i da se moramo odgovorno ponašati kako bi je očuvali, ali uvijek ima onih koji to zaborave. Cilj ove aktivnosti je potaknuti one koji ne razmišljaju kada bacaju razni otpad u prirodu, da ipak malo promisle prije negoli to učine jer u gradu ima mnogo kontejnera, koševa za otpad i reciklažno dvorište u koje je moguće odvesti svaku vrstu otpada i zbrinuti na odgovarajući način”, ističe Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci.

U tjednu kada se obilježava Dan planeta Zemlje, 22. travnja, u svim objektima Dječjeg vrtića Vinkovci provode mnoge  ekološke aktivnosti jer, kažu, svaki korak u očuvanju prirode je važan i to svaki dan. Iz toga razloga djeca su prionula izradi raznih eko poruka jer žele čišći, uredniji i ljepši okoliš. Poruka djeca iz objekta Stribor je: “Sadi cvijeće, ne acaj smeće”!

“Eko poruke bit će postavljene uz cestu od Gortanovog naselja prema Ceriću gdje smo, prije tjedan dana, u samoincijativnoj akciji čišćenja prikupili četiri velike vreće raznog otpada. Nadamo se da će poruke biti primjećene i da ćemo potaknuti barem jednu osobu na promjenu svoga ponašanja!”, ističe Suzana Zidar.

Iz Dječjeg vrtića Vinkovci svima šalju veliki EKO pozdrav!