- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Prošli tjedan župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, nazočio je razgovorima u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje će zajedno s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Županijom Osječko-baranjskom i Gradom Osijekom sudjelovati u financiranju nabave opreme za Centar za autizam u Osijeku. Naime, na posljednjoj županijskoj skupštini moglo se doznati kako će centar ubrzo građevinski biti potpuno završen, nakon čega slijede unutarnji radovi i opremanje.

Osječko-baranjski župan je istaknuo kako će ovo biti najopremljeniji i najsuvremeniji Centar za autizam u cijeloj regiji. Očekuje se kako će Centar biti gotov već u rujnu ove godine.

Radovi na projektu, ukupne vrijednosti 14,5 milijuna kuna, počeli su još 25. siječnja prošle godine, a prema potpisanom ugovoru trebali su biti završeni u roku od dvije i pol godine. U Osječko-baranjskoj županiji evidentirane su 103 osobe s problemima vezanim uz autizam, a na razini Slavonije i Baranje 241 osoba. U skladu s arhitektonskim rješenjima i planiranom opremom, osobama s autizmom omogućit će se odgoj, rehabilitacija i obrazovanje u funkcionalnom i modernom objektu. U Centru će raditi defektolozi, psiholozi, psihijatri, radni terapeuti i fizioterapeuti.