5 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Najveća nagrada su nam veseli i razigrani repići

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Saloni za uljepšavanja pasa postaju sve češća destinacija mnogih vlasnika koji za svog ljubimca žele samo najbolje. Bilo da svoga psa želite ošišati ili okupati, uljepšati ga ili mu napraviti frizuru, prepustite ga u ruke profesionalcima koje će se o vašem psu pobrinuti na najbolji mogući način. U Vinkovcima ih je nekoliko, a mi smo saznali kakvi su psi klijenti i koje usluge su najtraženije.

2017. godine u Vinkovcima je službeno otvoren prvi salon za njegu i uljepšavanje kućnih ljubimaca u takvom obliku. Otvorila ga je Iva Crnaić, danas vlasnica salona Dogs Club, koja je svoju ljubav prema životinjama odlučila prenijeti uređivanjem omiljenih dlakavaca. Kako je rekla, na otvorenje salona odlučila se kada je u njezinu obitelj došao maltezer Beni, mali čupavac s čijom dlakom nikako nije mogla.

„U našem gradu i okolici nije bilo salona za njegu pa smo s Benijem jednom u tri mjeseca odlazili u Osijek. Sjećam se da sam se prvi put oduševila cijelim salonom, načinom rada i Benijem nakon šišanja te se tu rodila ljubav prema toj profesiji“, priča nam studentica Iva koja je, osim tečaja za njegu i uljepšavanje svih pasmina, završila još nekoliko radionica za šišanja pojedinih pasmina te uređivanje pasa za izložbe. Kao certificirani groomer 2019. godine održala je edukativnu radionicu.

U svom salonu nudi kupanja, šišanja, rezanje noktića, čišćenje zubića ultrazvukom, čišćenje analnih žlijezdi, ušica, provodi radionice o njezi pojedine pasmine i održavanje dlake od/do ponovnog dolaska u salon te savjete u vezi prehrane i korištenju kozmetike. Kako je rekla, najviše se traži kupanje i šišanje, a u salon dolaze psi svih pasmina, pa često se dogodi da poslije Yorkshirskog terijera od 2kg dođe Newfoundlander od 70 kg.

Slična situacija u salonu nerijetko zatekne i Danijelu Ditrih, vlasnicu obrta Danijela’s Dogs. Kao i naša prethodna sugovornica, pazi na svoje male prijatelje kao da su njezini vlastiti, a za razliku od drugih salona, specijalizirala je rad samo s malim i patuljastim pasminama.

„Psi su toliko iskreni i jednostavni, osjećajni, toliko puno daju, a tako malo traže. Ponekad im nije jasno što se od njih očekuje, no uz malo truda brzo shvate sve“, istaknula je Danijela dodavši kako joj je najbitnije održati kvalitetu posla jer je ljudima jako važno kome će povjeriti svoga ljubimca.

Obje se slažu kako su Vinkovčani odgovorni klijenti koji o svojim ljubimcima brinu savjesno, a psi su uistinu divni klijenti. Svaka pasmina ima svoj način šišanja i metode, neki se šišaju mašinicom i škarama, neki samo metodom efilir škara, neki se trimaju (kratkodlaki), dok neki dolaze samo na kupanje i izlinjavanje te se vlasnici često iznenade kad vide količinu dlake koja ostaje u salonu nakon njihovog tretmana.

Usluge održavanja pseće dlake, kupanje, šišanje, trimanje, rezanje noktića i čišćenje ušiju u Vinkovcima nudi i Ivana Šarić, vlasnica salona Happy Dog. Napominje kako je u ovom poslu naučila kako se odnositi prema životinjama, a da je najvažnija ljubav prema psima. Ako to nemate u sebi, niti jedan tečaj ne može pomoći.

„Do sada sam radila svakakve poslove, a na nagovor dragih osoba došla sam na ideju za otvaranje salona što se pokazalo izuzetno odličnom prilikom. Toliko sam zavoljela taj posao da sam se tek sad pronašla u nečemu sto mi leži i u čemu uživam“, priča nam Ivana. Kao i u ostalim salonima i kod nje je najtraženije kupanje i šišanje malih pasmina i kupanje velikih pasmina, a napominje kako je šišati ljubimce važno prvenstveno zbog higijene i očuvanja zdravlja, ne samo zbog lijepog izgleda.

Iva, Danijela i Ivana svoju ljubav prema životinjama dijele pomažući našim građanima i njihovima ljubimcima, a ono što je najvažnije je svakako činjenica da nijedna od njih nije požalila što se odlučila za taj korak. Najveća nagrada su nam veseli repići i lijepi i zadovoljni klijenti, složne su.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno