Katolički vjernici danas slave Tijelovo, svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, kojom se slavi ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak. U crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima središnju svetu misu služio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić.
Kada je na današnji dan Isus rekao svojim apostolima: Ja sam kruh živi koji sam s neba sišao, rekao je jednu veliku nepobitnu istinu, da vjera u njega znači zapravo život vječni, poručio je u svojoj propovijedi mons. Tadija Pranjić. “Zato je i govorio svojim učenicima: Ja sam uskrsnuće i život. Tko vjeruje u mene, živjet će uvijeke. Ja i Otac smo jedno. I to su apostoli počeli propovijedati od Isusova uzašašća na nebo do dana današnjega, kao što to propovijeda Crkva kako bi svojim vjernicima i u teškim trenucima života donijela onu pravu i istinsku utjehu koja nam je svima potrebna. I zato današnje evanđelje jest jedna velika oporuka Isusova upućena apostolima i upućena Crkvi, kako se trebamo u našem životu vladati i zaista vjerovati njegovim riječima da je on kruh života”, istaknuo je mons. Pranjić.
To je, kazao je, kruh života u duhovnom smislu, u vjerskom smislu, da vjerujemo Isusovim riječima, koje je rekao svojim apostolima i koje je ostavio svojoj Crkvi kao zalog da te riječi propovijeda do konca svijeta. “Zato je današnje evanđelje tako važno i tako snažno, koje moramo nastojati primijeniti u svome životu, zajednički vjerujući da nas Isus neizmjerno voli. I koliko god Isus pokazao svoju dobrotu, ljubav, u mnogim događajima koji su ostali zapisanima, najveću ljubav je pokazao u današnjem blagdanu, blagdanu Tijelova, kada je na poseban način, možemo reći misteriozan način, želio i ostao među svima nama da nam bude najveća utjeha”, istaknuo je mons. Pranjić.
Pri tome sveta misa mora biti i ostati središte vjerskog, obiteljskog života, neiscrpni izvor snage. “Jer Isus je htio upravo na taj način ostati kada je rekao svojim učenicima, apostolima: Ovo činite na moj spomen dovijeka. To se odnosi samo na svećenike i na apostole, ni na koga drugoga i to Crkva čini do kraja i nikada to nije mijenjala i uvijek je svoje vjernike pozivala i zove. Možete puno toga u životu zaboraviti što ste znali i naučili, jedno ne smijete nikada zaboraviti: svetu misu”, poručio je mons. Tadija Pranjić.