-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Nakit&Đinđe jedinstven je svijet kreative

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Vinkovci su grad poprilično jakih umjetničkih snaga, a tome je dokaz i kreativna Mirjana Huber koja izrađuje nakit i ukrasne predmete od raznih materijala. Iščekivanje finalnog proizvoda, kaže, najdraži joj je dio, a poseban osjećaj je vidjeti svoje kreacije na drugima.

Mnogi će se složiti da je važno voljeti ono što radiš i u tome pronaći nešto što može izazvati osjećaj zadovoljstva i ispunjenja. Upravo to pokreće Vinkovčanku Mirjanu Huber da, uz stalan posao, izrađuje i nakit. „Volim se kreativno izražavati i izrada nakita me ispunjava i opušta. Volim ga nositi i raduje me kada svoje kreacije vidim na drugima”, priča nam ova 48-godišnjakinja, službenica po zanimanju, koja svaki svoj slobodan trenutak koristi za neki kreativan rad – bilo to izrada nakita ili pak nekih drugih ukrasnih predmeta. Nakit izrađuje posljednjih pet godina.

U početku je, napominje, to bilo samo za sebe i uži krug prijateljica i poznanica, a zatim se ohrabrila pozitivnim reakcijama te je odlučila registrirati kućnu radinost naziva Nakit&Đinđe. Ovo jedinstveno ime koje nećete vidjeti na svakom koraku nastao je iz zezancije za Facebook stranicu, ali se ovoj kreativki polako uvukao pod kožu i odlučila ga je zadržati.„Kada sam izradila prvu ogrlicu nisam ni slutila da ću jednog dana registrirati radinost i svoje proizvode izlagati na sajmovima. Do sada sam sudjelovala na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, Projektu Ilica, Rockabilly vašaru u Ivankovu ,a jedan period sam dolazila na tržnicu u Vinkovcima. Za taj moj prvi korak zahvalna sam mojim dragim prijateljicama i obitelji koji su me podržavali i poticali da ne odustanem”, ističe Mirjana čije vrijedne ruke najviše rade ogrlice, naušnice, narukvice i privjeske. Ljubav prema ručnom radu prenijela je i na supruga koji radi svijećnjake od drveta.

Foto: Tomislav Jonjić

Proces nastajanja nakita, pojašnjava, ovisi o načinu izrade, a inspiraciju crpi svugdje oko sebe – u prirodi, među ljudima, na internetu. „Iskoristim neki detalj i izradim na svoj način novi komad nakita. Ponekad satima pletem privjeske srca od perlica ili vežem čvoriće za novu ogrlicu od špage. Posebno me raduje izrada i smišljanje novih kreacija”, istaknula je dodavši kako u svojim izradama koristi razne materijale, od kože, špage i metala do plastičnih perlica ili čeličnih dijelova.

Izrada nakita i svih ostalih uradaka Mirjanu izuzetno opušta. Uživa u svakom procesu i iščekivanju finalnog proizvoda, a posebno je sretna kada nakit i ostali proizvode završe kod zadovoljnih kupaca. Jer upravo njihovi pozitivni komentari, tvrdi, motiviraju ju i daju joj dodatni vjetar u leđa. Mirjana većinu toga radi sama, ali rado joj pomažu i ostali članovi obitelji, posebice suprug koji je zadužen za izradu predmeta od drveta. „U sadašnjim vremenima teško je imati planove, ali voljela bih proširivati i nadopunjavati ponudu sa zanimljivim proizvodima. Sve opcije su otvorene”, otkrila nam je kratki pogled u budućnost podsjetivši kako se njezini proizvodi, osim na Facebook profilu Nakit&Đinđe, mogu pronaći i na Instagramu nakit_volim, a neki su dostupni i na platformi Štand.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno