33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Nakon dvije godine stanke korisnici Centar za rehabilitaciju Mala Terezija sudjelovali na Olimpijadi starih sportova

Više od autora

- vl promo-


Centar za rehabilitaciju Mala Terezija organizirao je tradicionalnu Olimpijadu starih sportova, nakon stanke zbog epidemioloških mjera.

Olimpijada se održala u smanjenom opsegu, a sudjelovao je 31 korisnik, svaki se natjecao u 6 disciplina (trčanje, bacanje karika, povlačenje konopa, nošenje jajeta, gađanje čunjeva…). Najbolji natjecatelji su nagrađeni medaljama i poklon paketima, a najbolje ekipe peharima. Nakon natjecanja je organizirana tradicionalna roštiljada uz glazbu. Pandemija je i u sportskim aktivnostima uzela svoj danak pa korisnici nisu sudjelovali na gostovanjima i natjecanjima izvan Centra.

Umjesto toga su se bavili redovnim sportskim aktivnostima kroz program kineziterapije kao što su bowling, razne sportske ekipne i individualne igre, floorball, streličarstvo, pikado, vožnje bicikla, romobila. Ustanova inače pruža usluge smještaja, boravka, organiziranog stanovanja, rane intervencije i psihosocijalne podrške te u okviru njih aktivnosti psihosocijalne rehabilitacije, edukacijske i socijalne rehabilitacije, glazbene, likovne, radne, senzorne, fizikalne, logopedske i kineziterapije, njege i brige o zdravlju.

Stručni radnici kontinuirano se educiraju kako bi unaprijedili stručnu podršku korisnicima usluga. Korisnici su aktivno uključeni u život lokalne zajednice, članovi su udruga i posjećuju većinu događanja i aktivnosti u zajednici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno