U Hrvatskoj je nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela u siječnju, a prekinuta je kao i sve ostale sportske aktivnosti uslijed epidemije koronvirusa. Iako su mnogobrojne manifestacije i turniri otkazani i prebačeni na sljedeću godinu, Plazma Sportske igre mladih nastavljeni su kao jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je nastavila svoju sezonu, ističu organizatori.
Nastavlja se tako i nogometni turnir Coca-Cola Cup diljem Hrvatske pa tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije prekida turniri su odigrani u Vukovaru, Iloku i Ivankovu, a sada su na redu Vinkovci i Cerna.
U Vinkovcima turnir je najavljen za petak, 29. svibnja, s početkom u 9 sati, na Novim Lokosima u Lenijama, a u Cerni za 30. svibnja, s početkom u 10 sati, na igralištu OŠ Matije Antuna Reljkovića.
Turnir se igra bez kotizacije, a svi zainteresirani još uvijek se mogu prijaviti putem web stranice: https://www.igremladih.hr/
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.
Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina ( Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara.
Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.