19 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

Nastup grupe Deca iz vode, prikazivanje filma, spotova i fotosa Ekatarine Velike

Više od autora

- vl promo-

m_sjecanje-na-mm_ST

‘Sjećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu’ naziv je programa koji će se 23. rujna održati u Tvornici kulture, a uključivati će prikazivanje fotografija i videospotova EKV-a, filma ‘Dečak iz vode’ te nastup najboljeg i najvjernijeg EKV tribute benda Deca iz vode.

Deca iz vode projekt je nastao prije dvije godine sa idejom da se koncertno obilježi sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih karakteristika ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovjetan njihovoj nekadašnjoj postavi. U ulozi Milana kao vokal i gitara je Zoran Mladenović, a, kao nekad Margita, klavijature svira već afirmirana mlada umjetnica Luna Škopelja. Na basu je Marko Eror, a za bubnjevima Nikola Rajović. Svi članovi benda su iskusni muzičari aktivni u raznim drugim grupama, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a, s debija dok su se još zvali Katarina II te dva najveća hita iz Milanovog razdoblja u grupi Šarlo Akrobata. Sa strane glazbene i stručne javnosti Deca iz vode proglašen za najbolji EKV tribute sastav uz napomenu da je cijeli nastup i zvuk najpribližniji originalu. Grupa unazad godinu dana bilježi brojne veoma posjećene koncerte širom regije, uključujući i prvi zagrebački nastup kad su rasprodali Vintage Industrial Bar.

Grupa djeluje u sklopu istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umjetnika raznih profesija čija djela su inspirirana EKV-om stoga će i sam program u Tvornici kulture trajati više od tri sata. U prvom djelu će se moći pogledati EKV fotografije i videospotovi napravljeni od strane nekolicine web i video dizajnera, nakon čega će slijediti prikazivanje kratkog filma ‘Dečak iz vode’, autora Marka Novičića u kojem se pojavljuju Cane, Koja i ostali priznati glazbenici i umjetnici. Moderator cijelog događaja bit će osnivač udruženja Deca iz vode Aleksandar Šarčević.

‘Sjećenje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu’ prvi je cjelovečernji događaj ovakve vrste. Ideja je da sljedećih godina prođe sve veće gradove naše regije. Zagreb je odabran kao prva stanica jer je upravo u tom gradu 21. rujna 1958. rođen Milan Mladenović.

Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kn, a na dan događaja 55 kn.

VIDEO: DECA IZ VODE – 7 DANA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno