Kako izvješćuje Policijska uprava vukovarsko-srijemska u Vukovaru, Vijenac Kneza Branimira, u blizini ugostiteljskog objekta u toj ulici, jučer oko 19 sati, sukobilo se više pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, odnosno sukobili su se pripadnici navijačke skupine BBB i pripadnici navijačke skupine Grobari.
Sukobilo se, navodi se, oko 20-tak osoba, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje.
“Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje. Sukob je za posljedicu imao ozlijeđivanje te je do sada za 6 sudionika  osiguravana liječnička pomoć u vukovarskoj bolnici”, ističu u policiji.
Policija naglašava kako je brzom i učinkovitom reakcijom spriječena moguća eskalacija sukoba, a takva reakcija temelji se na preventivnom djelovanju u proteklom razdoblju kada je  s većim brojem pripadnika policije opserviran Vukovar i Borovo, upravo zbog indicija da bi moglo doći do sukobljavanja motiviranih navijački suprotnim opredjeljenjima.
“I večerašnjom reakcijom smo pokazali da ćemo energično i nedvojbeno postupati u bilo kakvim nedozvoljenim nasilnim događajima te ćemo svojim aktivnostima jamčiti mir i sigurnost svih građana, pa tako i građana Vukovara”, poručili su sinoć iz policije.