23 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Neovlašteno prešla preko gradilišta nadvožnjaka u Dugoj ulici i upala u rupu od četiri metra

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Opasno izvođenje građevinskih radova, policijski službenici su obavili očevid na gradilištu nadvožnjaka u Dugoj ulici u Vinkovcima.

Naime, oko 21 sat 11. rujna 21-godišnjakinja iz Vinkovaca, upravljajući biciklom, nije koristila predviđeni prolaz za pješake omeđen drvenim stupcima i pvc trakom crveno-bijele boje, već je neovlašteno prešla preko gradilišta nadvožnjaka te uslijed neosvijetljenosti upala u iskopanu rupu dubine do četiri metra. Trake koje ograničavaju pristup gradilištu prethodno su pokidane i uklonjene.

Prilikom pada udarila je u betonski stupac sa stršećim armaturama. Prevezena je u OŽB Vinkovci gdje je podvrgnuta liječničkoj intervenciji te nije životno ugrožena, priopćili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Javljaju i kako je oko 12 sati 11. rujna, prilikom povratka iz škole, 12-godišnje dijete  uz stepenice na putu do obiteljske kuće u Iloku pronašlo plastičnu kutiju u kojoj se nalazilo 57 komada streljiva. Kutija sa streljivom je uslijed ispiranja zemlje kišom izašla na površinu. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je preuzeo streljivo radi uništenja.

Podsjećaju građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, još uvijek traje te da građani i dalje bez sankcija mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

Tijekom vikenda, od 11. do 13. rujna evidentirano je 10 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno te devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U prometnoj nesreći 12. rujna na raskrižju ulica B. Radića i J.J. Strossmayera u Retkovcima, uslijed oduzimanja prednosti prolaska drugom vozilu, pet osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Nijemcima (2), Iloku (2), Gabošu, Ivankovu, Vukovaru, Retkovcima i na autocesti Zagreb-Lipovac.

Tijekom vikenda 24 vozača zatečeno je s prisutnošću alkohola u organizmu i tri vozača su odbila ispitivanje, što je ukupno 27 vozača isključenih iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama. Šest vozača smješteno je u posebne prostorije policije do otrježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,26 g/kg utvrđena je kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vrbanji.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 51 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila. S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno