13 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Nika Markić i Filip Lovrić ukupni pobjednici Vinkovačke trilogije 2022.

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Održana je i posljednja utrka vinkovačke trkačke trilogije. 105 trkača, 4,5 kilometra i 21 prepreka sažetak je Valens Victoriusa, utrci posvećenoj tragično poginulom hrvatskom branitelju Nedjeljku Klariću na kojoj su spretnost i koncentracija danas vodili glavnu riječ. Uz pobjednike današnje, proglašeni su i pobjednici sve tri utrke Vinkovačke trilogije 2022.

Bila je ovo utrka za, kako kažu organizatori, trkače koji vole razbiti monotoniju. Prepreke od drvene građe, cijevi za provlačenje, vojnička mreža i zid visok tri metra samo su neki od izazova koje su danas natjecatelji morali prijeći, njih ukupno 105.

“Riječ je o jednoj zahtjevnijoj utrci, ali mi ponovno šaljemo prekrasnu razglednicu ostatku Hrvatske, zahvaljujući upravo svim ovim natjecateljima i organizatorima. Svima prije svega želim dobru zabavu, užitak i puno sreće uz ostvarenje izvrsnih rezultata”, poručio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić netom prije početka utrke.

Iako je bilo nešto više prijavljenih nego ih se danas pojavilo na startu, interes za ovim sportskim događajem svaku sljedeću utrku je sve veći. I upravo to glavni je motiv organizatorima, Sportskoj udruzi građana FCT – Vinkovci, da sportašima i onima koji se tako osjećaju omoguće jedno nezaboravno iskustvo koje se uistinu pamti.

“Zadnja dva dana smo u pogonu od 0-24. Složili smo poligon, ukupno 21 prepreka, što prirodne, što one koje smo mi postavili. Ruta nije čisto trkačka nego zahtijeva spretnost i izdržljivost kod trkača, a na kraju i koncentraciju”, rekao je jedan od organizatora Hrvoje Klarić iskoristivši priliku najaviti isti događaj i dogodine. “Svake godine rastemo u organizacijskom smislu, povećavamo broj prepreka, mijenjamo lokacije, pokušavamo dodati nešto novo kako bi zainteresirali ljude da nam se vrate i obogate ovu našu manifestaciju”, dodao je.


Nakon prve utrke Orion 5km i druge Orient Express 10km, posljednja utrka Valens Victorius 4,5 km iznjedrila je i ukupne pobjednike kojima su zbrojena sva tri natjecanja.

U ženskoj kategoriji najbrža je bila Nika Markić, dok je u muškoj konačnu pobjedu odnio Filip Lovrić.

Logičan je to bio slijed njihovih prethodnih uspjeha koje su u posljednjoj utrci samo još dodatno utvrdili – pripao im je i Valens Victorious. Filip je do pobjede došao s vremenom od 20:18 minuta, slijedi ga Marko Sambol koji je rutu istrčao za 21:14, a na trećem mjestu našao se Zvonimir Vuković s 22:09. Nakon Nike koja je pobijedila s istrčanih 26:53, u kategoriji žena najbrža je bila Ivana Andričević s vremenom 28:32, dok se srebrom okitila Antonija Jakovljević koja je u cilj ušla nakon 30:11 minuta.

Najboljim natjecateljima današnje utrke pripali su pehari, a za ukupne pobjednike organizatori su osigurali staklene plakete koje im ostaju kao jedna trajna i lijepa uspomena.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno