Zajednica športskih udruga Grada Vinkovaca i Novosti dodjeljuju svake godine športašima kojima je malo nedostajalo da budu proglašeni najboljima nagradu Orion. U prošloj 2019. godini dodjenjeno je sedam ovih nagrada, a dobio ju je i mladi perspektivni karatist Josip Slaviček, član Karate kluba Vinkovci.

Najveći Josipov uspjeh u 2019. g. je osvajanje petog mjesta na prvenstvu Balkana, kada je zabilježio i svoj prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske. Na prvenstvu Hrvatske za kadete u kategoriji do 52 kg Josip je osvojio srebenu medalju, dok je u konkurenciji mlađih kadeta u kategoriji do 48 kg osvojio broncu. Na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj tri puta je osvajao prva mjesta, jednom drugo te dva puta treća mjesta. U Otvorenoj karate ligi osvajač je 8 odličja i to 6 zlata, 1 srebra i jedne bronce.

Josip živi u Ceriću, a sa devet godina počeo je trenirati u Karate klubu Vinkovci. Sva natjecanja ostala su Josipu u lijepom sjećanju, ipak kao najznačajnije izdvaja Prvenstvo Balkana na kojem je osvojio peto mjesto. “Ovo mi je bio prvi turnir ovakve jačine, gdje sam se borio sa najboljim borcima svijeta u svojoj kategoriji te sam nakon ovog natjecanja dobio još veću želju za treniranjem i daljnjim usavršavanjem.”, rekao je Josip istaknuvši kako mu je žao što trenutno nema treninga ni natjecanja.

Iako je mlad Josip je svjestan da bi se postigao i održavao vrhunski rezultat trening mora postati dio svakodnevnog života. “Nova je ovo situacija, sve nas je iznenadilo i nadam se da neće potrajati dugo kako bi se vratili redovnim treninzima i natjecanjima.”, rekao je Josip. Nagrada Orion mnogo mu znači i zahvaljuje se svima koji su glasali za njega. Posebno se zahvalio klubu i trenerima, jer bez njih ne bi ova nagrada bila moguća.

U Karate klubu Vinkovci treniraju i Josipov brat te dvije sestre. Pohvale o Josipu, kao i njegovoj obitelji dolaze i iz Karate kluba Vinkovci i iz kojeg ističu lijep primjer kvalitetne suradnje i povjerenja kluba i roditelja. “Josip je najtrofejniji član KK Vinkovci i jedan od najkvalitetnijih boraca u kategoriji kadeta u Hrvatskoj. Velika je budućnost pred njim. Obzirom na njegovu kvalitetu i trud, te potporu koju ima od trenera, obitelji i šire, njegovo vrijeme i veliki rezultati tek dolaze.”, rekli su u KK Vinkovci.

                

Svom najtrofejnijem članu i reprezentativcu Hrvatske klub je uspio neposredno prije ove situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa osigurati tatami i vreću kako bi mogao dodatno trenirati i kod kuće. Upravo se pokazuje da je ta odluka bila pun pogodak. Nadaju se da će u budućnosti i ostalim perspektivnim članovima uspjeti osigurati vrhunske uvjete za dodatne treninge kod kuće.