21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Njihov rat dolazi u naš svijet! Iščekivana Kula tmine uskoro u kinima

Više od autora

- vl promo-


Stephen King svakako je jedan od najpoznatijih, najčitanijih i najvoljenijih književnika našeg vremena. Njegove knjige prodane su u preko 350 milijuna primjeraka, a tijekom svoje bogate karijere ovaj autor nepresušne inspiracije napisao je 54 romana i preko 200 kratkih priča. Jedno od njegovih najpoznatijih djela svakako je „Kula tmine“, književni serijal u osam nastavaka koji ove godine konačno dobiva istoimenu filmsku verziju za koju ovim putem predstavljamo potpuno novu kino najavu. Avanturistički spektakl Kula tmine (Dark Tower, 2017.) u domaća kina stiže nam 10. kolovoza!

Posljednji viteški ratnik, Roland Deschain (Idris Elba) nalazi se u vječitoj bitci s Walterom O’Dimom također poznatim i pod imenom Čovjek u crnom (Matthew McConaughey), odlučan spriječiti ga u uništenju Kule Tmine koja u ravnoteži održava kompletan naš univerzum. Dok sudbina svjetova visi o tankoj niti, dobro i zlo sukobit će se u ultimativnoj bitci u kojoj jedino Roland može obraniti Kulu od Čovjeka u crnom.

King je mnogo puta naglašavao da su mu za inspiraciju tijekom pisanja „Kule tmine“ poslužila književna djela „Gospodar prstenova“ autora J. R. R. Tolkiena, a da je bezimeni lik kojeg u western trilogiji Sergija Leonea tumači Clint Eastwood („Za šaku dolara“, „Za dolar više“ i „Dobar, loš i zao“) posebno utjecao na stvaranje glavnog protagonista „Kule“ – Rolanda Deschaina odnosno Revolveraša. Ono što je posebno zanimljivo jest da se u mnogim Kingovim djelima koji radnjom uopće nisu vezani za „Kulu tmine“ često znaju pojaviti likovi ili reference upravo na njegov najdugovječniji književni serijal.

Filmsku verziju „Kule tmine“ režirao je Nikolaj Arcel, a glavne uloge u ovom nadolazećem avanturstičkom spektaklu odigrali su Idris Elba kao Revolveraš, dobitnik prestižne nagrade Oscar Matthew McConaughey kao Čovjek u crnom i Tom Taylor kao nadareni dječak Jack Chambers. Uz samog redatelja scenarij su napisali Jeff Pinkner, Anders Thomas Jensen i dobitnik Oscara Akiva Goldsman, a tijekom adaptacije sva četvorica „posuđivali“ su dijelove iz svakog nastavka kako bi gledateljima na što bolji način predstavili svijet iz mašte jednog od najboljih književnika današnjice.

Avanturistički spektakl „Kula tmine“ u domaća kina dolazi 10. kolovoza!

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno