Odlukom Hrvatskog nogometnog saveza prvenstva u svim nižim ligama ispod Prve su prekinuta, a prvaci su se proglašavali prema zatečenom stanju na tablici. U trenutku prekida svih nogometnih aktivnosti zbog koronavirusa Marsonia je bila vodeća momčad Treće HNL “Istok” i time je postala prvak te dobila mogućnost igranja kvalifikacija za plasman u Drugu HNL.

Što se tiče klubova iz Vukovarsko-srijemske županije u ovom rangu, a koje je također pod ingerencijom HNS-a se natječu Bedem iz Ivankova, Graničar iz Županje i dva vukovarska kluba Vuteks-Sloga i Vukovar 1991. Najviše razloga za zadovoljstvo ima znatno ojačani Vukovar 1991 koji je ovom odlukom sačuvao trećeligaški status dok su Bedem i Graničar odradili jako dobar posao okončavši natjecanje u gornjem domu s jednakim brojem bodova dok se Vutek Sloga u svojoj povijesnoj i premijernoj trećeligaškoj sezoni zaustavila u trenutku prekida na 13.mjestu s 18 osvojenih bodova.

“Coronavirus je u velikoj mjeri promijenio svakodnevnicu svih klubova i svima nam je malo teško pala prvo odgoda, a onda i prekid prvenstva. Nogomet sigurno nedostaje i neobično je bez njega, ali to je sada u drugom planu. Što se tiče NK Bedem mogu reći da smo zadovoljni sezonom i osvojenim šestim mjestom te upućujem iskrene čestitke Marsoniji na osvojenoj tituli prvaka.”, rekao nam je predsjednik kluba Stjepan Baća Šimić.

Nogometni klub Bedem jedan je od najorganiziranijih klubova, pa je i to jedan od razloga zašto većina igrača ne razmišlja o promjeni sredine. Uzevši u obzir proračune drugih klubova u ligi u klubu su izuzetno zadovoljni trenutnim rosterom igrača koje trener ima na raspolaganju, a samim time i rezultatom za ovu sezonu.

“Imamo odličnu ekipu koju želimo zadržati i za sljedeću sezonu kada obilježavamo 90.-tu obljetnicu kluba, s ambicijama na vrh tablice, ali ćemo kao i do sada ići utakmicu po utakmicu.”, rekao je Šimić.

Ovo vrijeme kada se ne igra nogomet u klubu su se bazirali na podizanju uvjeta rada. “Moram istaknuti kako smo prije nekoliko godina izgradili prekrasne svlačionice, sredili navodnjavanje glavnog terena mlaznicama koje se nalaze u samom terenu, nabavili potrebne rekvizite za rad, a ovih dana postavili smo i ogradu na pomoćnom igralištu te sredili i njegovo navodnjavanje.”, rekao je Šimić.