25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

NK Mladost Vođinci i Simpsoni iz Iloka putuju u Split na državnu završnicu Coca-Cola Cupa

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup održava se diljem Hrvatske, a u Vukovarsko-srijemskoj županiju poznate su ekipe koje su se plasirale na državnu završnicu Coca-Cola Cupa, koja će sredinom srpnja biti održana u Splitu.

Županijska završnica odigrana je na terenima ŠRC Lijeva Bara u Vukovaru za godišta 2003. i mlađi te 2006. i mlađi. U završnici je sudjelovalo po 5 ekipa u svakom uzrastu, pobjednici kvalifikacijskih turnira u Vukovaru, Vinkovcima, Iloku, Ivanovu i Cerni. Uživali smo u odličnoj igri i uzbudljivim utakmicama koje su podarile niz preokreta i svega onoga što nogomet čini tako posebnim.

U finalnim susretima NK Mladost iz Vođinaca bila je bolja od ekipe Srijemci iz Iloka nakon izvođenja kaznenih udaraca (2003. godište i mlađi), a isti rasplet bio je i u mlađoj kategoriji gdje je ekipa Simpsoni (Ilok) slavila boljim raspucavanjem kaznenih udaraca od ekipe Futshop.hr.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati više od 3.500 ekipa.

Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2003. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Već drugu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih svjetskih amaterskih sportskih manifestacija koja je ovih dana započela svoju sezonu. Sva događanja su organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju, te korištenje maski uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno