24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Norijada i ove godine uz već tradicionalno šokačko kolo  

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom bolesti Covid -19 ponovno je moguće organizirati najvažniji događaj svakog srednjoškolca, a to je  proslava završetka srednjoškolskog obrazovanja Norijada. Dosadašnje mjere zabrane okupljanja napokon su ukinute pa ova generacija ima sreću što može proslaviti ovaj događaj.

Događaj je to kojim završava jedan bezbrižniji period života i kreće novim smjerovima, bio to nastavak obrazovanja ili pak tržište rada. U svakom slučaju, na dan Norijade sve se brige i planovi ostavljaju postrani i samo se prepušta veselju. Danas je zadnji školski dan maturanata, a ususret njemu Grad Vinkovci organizirao je radni sastanak na kojemu su bili ravnatelji srednjih škola, predstavnici maturanata, predstavnici Policijske uprave Vukovarsko – srijemske kao i predstavnici županijskog odjela za obrazovanje.

Na sastanku su se svi sudionici upoznali s programom proslave koji se kao i prijašnjih godina odvija u dva dijela. Prvi dio organiziran je na Pješačkoj zoni od 18 do 19 sati na kojem će maturanti već tradicionalno otplesati šokačko kolo. Kolo započinje u 18:30, a pratit će ga tamburaška skupina izvedbama izvornih pjesama slavonskog kraja.

Po završetku prvog dijela povorka maturanata će se uputiti na pomoćni stadion HNK Cibalije. Ovo je prostor koji se pokazao dovoljno prostran i najsigurniji za ovakvu vrstu proslave gdje će biti veliki broj maturanata, kažu iz Grada. Na pomoćnom će stadionu biti organiziran glazbeni zabavni program. Sve će naravno pratiti i budno policijskih službenika kao i djelatnici Hitne službe koji se brinu da sve prođe u najboljem redu. Također će biti angažirana i zaštitarska služba.

„Na prvom nam je mjestu sigurnost svih sudionika proslave i da sve prođe bez ikakvih neželjenih posljedica. Dosadašnjih je godina uvijek sve prolazilo u najboljem redu, pa vjerujemo da će tako biti i ove godine. U ovoj je školskoj godini više od 700 maturanata u našim srednjoškolskim ustanovama i želimo im da dostojanstveno proslave završetak srednjoškolskog obrazovanja”, poručuju iz Grada Vinkovaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno