2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Nova dječja igrališta u pet vinkovačkih kvartova

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Vinkovačka Gradska uprava nastavlja s aktivnostima kojima želi u svim mjesnim odborima kreirati jedan središnji otvoreni prostor čije bi “srce” bilo dječje igralište, a oko kojega bi se onda gradila priča i za odrasle. Posjetivši jučer novu šetnicu uz dječje igralište u Ulici Ante Starčevića gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako je riječ o projektima koji gradu daju dušu, daju dušu obiteljskom životu i omogućavaju građanima da u sigurnim uvjetima uživaju sa svojom djecom i dožive Vinkovce onakvima kakvi jesu, najljepšim gradom na svijetu.

A takvu sliku Vinkovaca upotpunilo je i upravo dovršeno uređenje pet novih dječjih igrališta. Nakon mjesnih odbora Centar, Stjepan Radić, Zagrebački blok, Vinkovačko Novo Selo, Mala Bosna i Slavija, nova, moderna igrališta, ukupne vrijednosti 772 tisuće kuna, dobili su Lenije, Lapovci, Ban Jelačić, Kolodvor i Mirkovci.

“Kada je riječ o dječjim igralištima nama je bio cilj da imamo istu kvalitetu u svim dijelovima grada i to smo sada i ostvarili. U svim mjesnim odborima imamo moderna igrališta s antistres podlogom i igralima koja udovoljavaju svim standardima. Međutim, to nije kraj jer nam je želja da svi ovi prostori zažive kao mjesto okupljanja građana svih generacija pa je uz svako dječje igralište predviđen još poneki sadržaj”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić koji je danas obišao nova igrališta.Tako, moglo se čuti, uz dječja igrališta idu i prostori za odmor, vježbališta, sportska igrališta i drugi sadržaji koje su neki kvartovski trgovi već dobili, a neki će ih dobiti uskoro.

S gradonačelnikom Bosančićem danas je bio i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić. “U ovo vrijeme modernih tehnologija s kojima su mladi preokupirani, naš je cilj što više djece, ali i mladih i onih odraslih, “izvući” van i uputiti ih na druženje, a kroz ovakve sadržaje mislim da to možemo i postići i na tome treba i dalje raditi”, istaknuo je Mladen Karlić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno