16 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Nova pjesma Baby Babilon-a Niz Kilimanjaro

Više od autora

- vl promo-

Mladi zagrebački band Baby Babilon čine trio Klara Fiolić, Mara Marasović i Fran Colnago. Na valovima 90,2 Fran je predstavio novu pjesmu Niz Kilimanjaro.

„Pjesma je sukob ogoljenog čovjeka i tehnologije. Ples između te dvije krajnosti”, kaže Fran koji radi glazbu, a tu i tamo zapjeva. “Kao i do sada u vezi naših pjesama svatko od nas troje ima svoju interpretaciju teksta i same pjesme, i isto tako želimo da svatko od vas tko ju posluša čuje svoju osobnu verziju teksta. Stvaramo za sebe, ali i za sve vas i ovo je nešto novo i vaše i naše, toplo, rasplesano. Međutim, nekoliko stihova ipak ima svoje značenje, primjerice ‘Crtamo spirale u pijesku, dok na nebu mijenjaju plakate’, sci-fi motiv potaknut razvojem tehnologije koja se vidi svugdje oko Zemlje, a ljudi ovdje i dalje žive primitivno, nomadski”, o pjesmi je otkrila ekipa iz Baby Babilona.

U svojim pjesmama spajaju underground i pop gdje veliku ulogu ima eksperimentiranje, ali i osluškivanje unutarnjih osjećaja. “Kontrast high-tech svijeta i rane civilizacije dočarava neku čudnu sliku u suvremenoj dilemi koliko je istinski čovjek ostao nepokvaren silnom tehnologijom i je li to cijena koja se mora platiti ka napretku? Svakako smatramo kako je važno kroz umjetnost, a to pokušavamo i kroz naše pjesme, komentirati nekakvu kolektivnu društvenu svijest i nas same, jer i mi smo dio tog istog društva. Sa svakom novom pjesmom pokušavamo nešto drugačije i nismo žanrovski ograničeni. Takva je i “Niz Kilimanjaro”. Ima snažnu poruku sa, ovoga puta, malo nježnijim zvukom što stvara neku lijepu ravnotežu i jedno drugo dobro nadopunjuje te stvara cjelinu”,ispričali su.

„Svaka pjesma nas iznenadi”, zaključuje Fran.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno