18 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Nova pjesma Lane. S inspirirana okolnostima

Više od autora

- vl promo-

Kantautorica i multiinstrumentalistica Lana Škrgatić predstavila nam je novi singl „Samo u tami” koja s njim pomiče svoje granice, a koju možete čuti u redovnom programu Radio Vinkovaca.

„Pjesma koja najavljuje moj drugi album, ljubavna, intimna, inspirirana okolnostima i događajima koje sam prisluškivala oko sebe. Nije svaki odnos najsretniji i rekla bih da poznajem tamne trenutke ljudi. Strofe su dosta intimne, a sam refren ipak malo veselijih emocija kojeg smo pomoću glazbe dobili. Što se tiče noviteta u soundu radim s novim producentom Markom Gaćinom gdje se dogodio malo drugačiji zvuk koji se meni jako sviđa“, objašnjava Lana, autorica teksta i glazbe dok su Marko Gaćina i Ivan Puž radili aranžman. Zasluge idu i Laninoj basistici Tei Mišković koja je pomagala oko aranžmana, ali i snimila bas. „Mali tim, ali marljiv”, dodaje glazbenica.

Od prvih stihova je znala što želi od videospota, a u realizaciji joj je pomogao režiser Borna Hržina. „Bavila sam se umjetničkim klizanjem kao mala. Ljubavnu priču koju nosi pjesma htjela sam pretočiti u ples. Prvenstvena ideja je bila da to bude baletni par, ali bi bilo još bolje ako budu umjetnički klizači. Tako je i bilo. Divni mladi klizači Josipa i Petar su prekrasno odradili svoj dio posla. Inače u Hrvatskoj ne postoje klizački parovi nego pojedinci tako da se njihova trenerica pobrinula oko koreografije”, kaže nam Lana profesorica glazbene kulture u ”The American International School of Zagreb” koja već duže vrijeme živi na način da je ujutro u učionici, a navečer na pozornici. Svakako, odličnom organizacijom uspijeva biti svestrana vrhunska umjetnica. „Ne bih žurila s izbacivanjem pjesama pa bih kroz cijelu godinu završavala album. Puno rada je u planu. Bit će i par suradnji koje obožavam, jer volim učiti od drugih ljudi i kreativno stvarati s drugim ljudima”, zaključuje Lana za kraj.

Osim na 90,2, pjesmu možete poslušati i ovdje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno