Kontaktirajte nas

Aktualno

Novi brod kao dio turističke priče u općini Andrijaševci

Objavljeno

-

Bosutom je danas u Rokovcima i Andrijaševcima zaplovio novi turistički brod kapaciteta 20 sjedećih mjesta, a koji će turiste voziti na relacijama do Cerne i do Vinkovaca. Brod je posebno izrađen za vožnju po Bosutu, odnosno na plovidbu neće utjecati nakupine leće i trave.

U jednoj će turi moći prevoziti 20 putnika, a prilagođen je i svim mostovima koji će mu se naći na putu. Plan je da ovaj brod vozi turu do brane na Kanovcima u Vinkovcima i do mosta kod lovačkog doma u Cerni.

“Ovo je samo dio slagalice kada govorimo o planovima u turističkom razvoju naše općine, naglasio bi svakako naš plan kada su privatni ugostiteljski objekti i smještajni kapaciteti u pitanju, jer i po tom pitanju planiramo uložiti značajnija sredstva i mještanima zainteresiranima za takve projekte sufinancirati dio troškova. Pozivam stoga sve naše mještane koji imaju zemljišta ili objekte uz Bosut, a na ruti kojom će brod prolaziti, da dođu u Općinu i predstave nam svoje ideje”, istaknuo je ovom prilikom načelnik općine Andrijaševci Damir Dekanić. Trenutno, kaže, rade i na projektiranju pješačkog mosta preko Bosuta koji će spajati Bosutsku ulicu na rokovačkoj i Sportski centar Frankopan na andrijaševačkoj strani. Upravo je SC Frankopan još jedan dio turističke slagalice koju slažu u ovoj općini. Novo zdanje s najmodernijim svlačionicama, teretanom, saunom, a uskoro i pratećim terenima za sve potrebe sportskih klubova, trebalo bi u svom sklopu dobiti i dodatnu zgradu u kojoj će se nalaziti smještajni kapaciteti i trenažni bazen. “Velik potencijal imamo i u Rokovačkim zidinama, koje su dugo godina bile zapuštene i zaboravljene, a od kojih želimo napraviti turistički zanimljivu lokaciju. Odradili smo jedan dio posla, napravili snimke terena, kontaktirali ljude iz muzeja, iskapanja su u tijeku i pronađeni su zanimljivi predmeti koji bi trebali biti izloženi na samom lokalitetu. Naime, u planu nam je lokalitet obnoviti, urediti i učinit dostupnim posjetiteljima. Biciklističkim i pješačkim stazama tu lokaciju smo povezali s Bosutom, odnosno mostom koji razdvaja naša dva mjesta, a samim time i s Bosutskom ulicom, koju ćemo također turistički “osposobiti” i pripremiti”, objašnjava Dekanić.

A Bosutsku ulicu, jednu od najstarijih i najljepših u Rokovcima, planiraju urediti u povijesnom stilu, s cestom s granitnim kockama, svjetiljkama uz Bosut i skelama uz obalu. Cijelom dužnom te ulice trebala bi biti izgrađena pješačka i biciklistička staza kojom će se moći doći sve do kunjevačke šume.

Brod je u plovidbu pustio ministar obrane Mario Banožić koji je istaknuo da ideje o turističkim brodovima na Bosutu postoje već duže vrijeme, no tek je u posljednjih nekoliko godina učinjeno i nešto konkretno po tom pitanju. “Imamo brod Sv. Katarina koji vozi na relaciji Nijemci-Lipovac, sada imamo i ovaj brod u Andrijaševcima koji će voziti na relaciji Vinkovci-Cerna, a i u Otoku imaju brod za potrebe vožnje na Virovima. Kada govorimo o razvoju samog turizma, onda moramo znati da uz ispunjavanje svih tehničkih pretpostavki za razvoj, lokalno stanovništvo također mora živjeti tu turističku priču, ljudi se moraju educirati, razvijati nove ideje i pripremati ponudu kojom će privući turiste. Ovaj kraj ima potencijala, a sada se polako stvaraju i uvjeti za razvoj turizma”, naglasio je ministar. Župan Božo Galić ovom je prigodom pohvalio turističku inicijativu općine Andrijaševci, naglasivši da se na ovakav način brine o Bosutu i živi uz Bosut.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    287 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    316 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    1084 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 5 sati

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno...

Aktualnoprije 6 sati

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i...

Aktualnoprije 7 sati

Od ponoći nove cijene goriva

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin...

Aktualnoprije 7 sati

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u...

Aktualnoprije 8 sati

Petar Tomić više nije trener prve momčadi Cibalije

Na službenom Facebook profilu HNK Cibalia Vinkovci upravo je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da braća Tomić više nisu...

Aktualnoprije 9 sati

Sufinanciranje troškova putovanja vlakom redovitim studentima

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine ili do utroška predviđenih novčanih sredstava, sufinancirati prijevoz vlakom...

Aktualnoprije 10 sati

U Hrvatskoj 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo 14 osoba

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer...

Aktualnoprije 11 sati

U Ceriću lopovi operirali po osobnim automobilima

Tijekom vikenda zabilježene su dvije provale u osobne automobile u Ceriću. U ulici Slavka Mađera, tijekom noći s 18. na...

Najčitanije