18 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Novi Vinkovački list u petak na svim budicama

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U proteklom tjednu izmijenili smo dva godišnja doba, no to nas nije spriječilo da kao i uvijek u potrazi za dobrim pričama u pravo vrijeme budemo na pravom mjestu. Pet pčelica radilica u redakciji snimalo je tonske izjave, jurilo s terena na teren, fotografiralo, tipkalo, griješilo, prehladilo se, pokislo, budilo se kasno u noć, a kako bi svojim čitateljima servirali provjerenu, istinitu i brzu informaciju. Sve to prate naši grafičari Mirela i Ivan kako bi novine bile lijepo i profesionalno opremljene. Hvala što nas razumijete, pratite i kupujete.

Evo što smo vam pripremili u preduskrsnom broju Vinkovačkog lista:

NOVI PROJEKT PAPUK

U pripremi je projektna dokumentacija kojom će Grad Vinkovci park Papuk dovesti u potpunosti u sportsko-rekreacijsku namjenu. Na raspolaganju je 12 hektara površine, a sve će biti podređeno sportu i druženju na otvorenom. Gradonačelnik Ivan Bosančić poziva ih da idejama sukreiraju sadržaje u kojima žele uživati s naglaskom na djecu i mlade.

UBOJSTVO U VINKOVCIMA

Duge cijevi na ulicama, blokada pola grada. Javnost je u noći sa srijede na četvrtak šokirao strašni zločin u kojem je sin usmrtio oca, prijetio ostalim članovima obitelji, bježao i pucao na policiju i potom skončao u Bosutu. Iako očevid još uvijek nije završen, u javnost je procurila fotografija i vidio kojom je mladić očigledno najavio namjeru. Motiv je i dalje nepoznat.

USKRSNA POTROŠAČKA KOŠARICA

Usporedili smo cijene šunke, jaja, luka, sira i rotkvice na tržnici i u trgovačkim centrima. Jaja su bezobrazno, gotovo dvostruko skuplja od prošle godine. Iako samo poskupljenja stalna su, tradicija nalaže uskrsni doručak, no bez pretjerivanja, poručuju Vinkovčani.

2. TRAVNJA – SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU 

Razgovarali smo s Tamarom Čolakovac iz Gradišta, majkom vrtićarca petogodišnjeg Matije i stručnjacima koji djeci i roditeljima pomažu u pristupu i razumijevanju kako bi im kvaliteta života bila bolja.

PEDOFILIJA I DJEČJA PORNOGRAFIJA

Postoje, poznati su policiji i svi slučajevi su uspješno razrješeni na našem području. Iz razgovora s policijom i psiholozima saznajemo što su mogući uzroci neprihvatljivom ponašanju i kako dijete usmjeriti i kontrolirati kako ne bi došlo u doticaj s nepoželjnim sadržajima i nepoznatim osobama na online platformama.

CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODINOVE

Ne propustite iščitati nadasve nadahnutu poruku Cvjetne nedjelje koju za Vinkovački list donosi vlč. Ante Lučić, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca – filijale sv. Josipa.

PREDSTAVLJAMO

U điru sa suprugom, majkom, bajkericom Ivanom Jakobovac. Strast za motociklima nije rezervirana samo za muškarce, a dijeli ju s cijelom obitelji, suprugom Daliborom i troje djece. Motore ili volite ili ne volite, nema sredine, jasna je i glasa.


KULTURA

Nakon desetljeća izlazi drugi, dugoočekivani album The Karambola, a bili smo i na promociji Monografije Dubravka Matakovića.

SPORT

PETAK: KUSTOŠIJA – CIBALIA 16:00

Naša Ciba sutra gostuje kod NK Kustošije u Zagrebu. Pobjeda bi dobro došla, ali na klupi momčadi koja se bori za ostanak, stari je, Vinkovčanima dobro poznati, lisac Samir Toplak koji ima pozitivan score u spašavanju momčadi s dna tablice.

Utakmica počinje u 16 sati uz izravan prijenos na MaxSportu.

FOTO ATRAKCIJA U PARKU

Vinkovačko uskršnje mega jaje, postavljeno u srijedu u središnjem gradskom parku, najfotografiranije je trenutno čudo, tik uz gnijezdo u kojem se i ove godine priprema potraga za uskrsnim jajima.

No prije toga, u subotu Muzej poziva djecu na Potragu za zecovima. Sve piše na zadnjoj stranici. Naoštrite mrkvice, napunite mobitele jer morate fotkati i juriš po nagrade!

Idućeg tjedna stiže veliki uskrsni broj.

Umorno vaša,

Redakcija Novosti.hr

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno