Page 10 - Vinkovački list - 29. siječnja 2021.
P. 10
PETAK 29.1.2021.
Vinkovački list
Udomi me!
SERUM PROTIV BORA OKO OČIJU

Ovaj prirodni serum će vas oduševiti: jednostavan je – i zaista djeluje! Potrebna su vam samo 2 sastojka:
čisto maslinovo ulje i E vitamin. Zašto baš ova dva sastojka?
Maslinovo ulje jedno je od antičkih blaga žena za prekrasan, blistav ten. Polazeći od egipatskog
vremena, žene koriste ovaj proizvod kako bi poboljšale ljepotu svoje kože na prirodan način. Danas
dijelimo tajnu o tome kako koristiti maslinovo ulje za lijepu kožu oko očiju, elastičnu i bez vidljivih bora.

Najbolje prirodno sredstvo protiv bora oko očiju su upravo oblozi s maslinovim uljem i E vitaminom. Ukoliko
nemate kvalitetno maslinovo ulje, odlično će ga zamijeniti čisto arganovo ulje.

Mješanac, ženski,
3 mjeseca

Mješanac, muški, Sastojci:
8 mjeseci 50 ml čistog maslinovog ulja
5 kapsula vitamina E
Mješanac, muški, 2 blazinice ili vata
11 mjeseci Dodajte u 50 ml čistog maslinovog ulja iscijeđeno ulje iz 5 kapsula vitamina E. Pomiješajte.
Dovoljno je samo namočiti blazinite ili vatu u to ulje i staviti na predio oko očiju. Lezite i držite desetak minuta.
Nakon uklanjanja, možete napraviti blagu masažu vrhovima prstiju. Ne ispirite, već samo ostatke ulja obrišite
papirnatom maramicom.
Ovaj serum možete nanositi svaku večer u manjoj količini. Ne morate ispirati, dovoljno je višak ulja s očiju (ako
ga preostane) ukloniti papirnatom maramicom.
Budite redovni i uskoro ćete vidjeti rezultate: poboljšana elastičnost, dubinska hidratacija, meka, svježa i sjajna
koža s vidljivo smanjenim borama.
Toliko jednostavno, a toliko učinkovito!

Recept: Omlet od gljiva

Ono što omlet od gljiva čini malo posebnijim je to što možete koristiti mnoštvo različitih gljiva
koje preferirate za dodatak ukusa i teksture. Gljive su također hranjivi sastojak i one su među
najboljim prehrambenim izvorima vitamina B skupine. Iako su gljive zvijezda showa, omlet nije
omlet bez sira. Također, u tom segmentu se možete poigrati i birati sir po vašoj želji.

Sastojci: Priprema:
maslac za prženje U maloj tavi za prženje otopite maslac, dodajte gljive, posolite i pržite dok gljive
150 g narezanih gljiva ne omekšaju i poprime zlatnu boju. Zatim dodajte češnjak i izvadite gljive iz tave i
češnjak dodajte još jedan komadić maslaca. Istresite jaja i ostavite da se dno malo zapeče.
2 umućena i začinjena jaja Jednom kada se jaja fino isprže sa dna, rasporedite gljive po jajima i položite kriške
50 g narezanog edamer sira edamera na vrh. Sačekajte da se sir otopi i uživajte u savršeno pripremljenom
omletu.

Savjet plus:
Ako želite možete napraviti zatvoreni omlet tako što ćete smjesu gljiva nanijeti na polovinu smjese jaja, a zatim stavite
sir preko. Pažljivo podignite rub omlete gdje nema gljiva i provjerite jesu li jaja na dnu lagano zlatna. Kada dobiju željenu
boju lagano preklopite tu stranu preko punjenja. Po želji poslužite sa mljevenim peršunom i dodatkom crnog papra.

Mješanac, muški,
3 godine

www.tip-tip.hr
+385 32 306 901
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15