Vinkovci odnedavno imaju prvi u Hrvatskoj samouslužni Caffe Januš. I sami smo bili znatiželjni pa smo se uputili na adresu ulica Bana Jelačića 2 gdje se i nalazi samouslužni Caffe Januš.

Kako je i naš dan pretrpan obavezama, odlučili smo se za posjet ujutro na prvu kavicu, pa smo u Caffe Januš bili već u 6 sati, gdje nas je dočekao miris svježe mljevene kave i ekipa koja pravi kavu za van, jer su krenuli na posao, pa nam i komentiraju kako su tu svako jutro od otvorenja.

Iznenađeni smo ugodnom atmosferom i modernim izgledom Caffea.

Caffeom Januš dominiraju samouslužni automati vrhunske tehnologije i modernog izgleda. Jednostavnost korištenja samih automata je prilagođena svim generacijama, kao i osobama u invalidskim kolicima, jer se ekran automata samo jednim dodirom prilagođava i njima. Ujedno na ekranu možete birati i izbore na više jezika. Do savršenog napitka pripremljenog od svježe mljevene kave dođete za par trenutaka, a ako ste ljubitelj ”ness” napitaka imate na raspolaganju i više različitih savršenih kava baziranih na ness kavi, kao i topla čokolada, ili-ili irish cappuccino.

Uz uživanje u vrhunskim napitcima i ovom modernom okruženju, možete koristiti besplatni internet, ali i svoj omiljeni mobitel ili tablet možete napuniti. Ili ako ste u prolazu ili žurbi jednostavno napitak ponijeti sa sobom. Veliki samouslužni automat za hladne napitke i snackove uvijek je dobro opskrbljen bezalkoholnim napitcima, kao i raznim vrstama grickalica, čokoladica i slično.

Kako smo saznali od gospođe Marić koja je i vlasnica Caffea Januš, sam koncept samoposlužnog caffea je rezultat dugogodišenjeg rada obitelji Marić, koja se od davne 1996. godine bavi samouslužnim aparatima. Sve je počeo dida Marić koji je uz svoj posao časnika Hrvatske vojske, krenuo održavati nekoliko automata na području Knina. Uz sebe je uvijek za pomoć imao svog sina, koji je nakon osnivanja obitelji i nastavio posao sa svojom suprugom.

„Još uvijek se smatramo obiteljskim firmom“, kaže nam gospođa Marić, „iako smo se proširili na veći dio Dalmacije, a evo sada i s prvim samouslužnim Caffe Januš, došli smo i na područje naše lijepe Slavonije“.

Popili smo i mi kavicu dok smo razgledali sve mogućnosti samouslužnih automata i sve što možemo reći za kraj je pozvati vas u Caffe Januš, probati odlučnu kavu, a uvjereni smo da ćete se vraćati u svakom slobodnom trenutku.