Kao zadnji zahvat u višegodišnjoj obnovi crkve S. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, koja je tijekom Domovinskoga rata pretrpjela velika oštećenja, 3. studenoga, počela je obnova središnjeg oltara. Kako nam je tada rekao župnikTadija Pranjić, oltar je prevelik i pretežak da bi se rastavljao te se zbog toga radovi obavljaju u samoj crkvi, a vodi ih Hrvatski restauratorski zavod,  Restauratorski odjel Split.
Izvođač radova je tvrtka Elaboro iz Splita i trenutačno se uklanjanju mnogobrojni preslici koji su nastali tijekom godina kako bi se došlo do izvorne boje, a kako je obnova dosta zahtjevna pojedini dijelovi ipak će se morati odnijeti u Split. U konačnici, osim boje, na neke dijelove doći će i pozlata sukladno konzervatorskim smjernicama.
Podsjetimo, župa Sv. Euzebija i Poliona 28. svibnja 2020. godine sklopila ugovor o sufinanciranju projekta Konzervatorsko-restauratorska obnova glavnog oltara crkve Sv. Euzebija i Poliona Vinkovci s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije prema Programu ulaganja u zajednicu u vrijednosti 150.000 kuna. Pripremu projektne dokumentacije za prijavu na natječaj proveo je Upravni odjel za kulturu i turizam Grada Vinkovaca koji pruža i tehničku pomoć u provedbi projekta.
Ukupna vrijednost projekta i ugovorenih konzervatorsko-restauratorskih radova iznosi 172.500 kuna. S obzirom na to da je crkva Sv. Euzebija i Poliona od velikog značenja za lokalno stanovništvo te se sustavno obnavlja nakon teških ratnih oštećenja 1991. godine, Grad Vinkovci također sufinancira ovaj projekt s 22.500 kuna.
Vinkovačka Velika crkva, barokna je crkva građena od 1772. do 1777. godine i registrirana je kao spomenik kulture. Završetkom poslijeratne obnove koja je trajala gotovo tri desetljeća bit će završena jedina cjelovita restauracija u povijesti ove crkve od kako ju je sagradila austrijska carica Marija Terezija. Završetak radova na obnovi glavnog oltara očekuje se do Božića.