Područje grada Vukovara i drugih gradova istočne Slavonije od petka popodne nadzirat će policijski dronovi, najavio je načelnik vukovarskog Stožera civilne zaštite Marijan Pavliček.

Kako je najavio načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara, Marijan Pavliček, nadzor okupljanja većeg broja građana na javnih površinama u Vukovaru, kao i u ostalim gradovima na istoku Hrvatske, od danas se vrše dronovima. Odluka je to ravnateljstva Civilne zaštite RH, a za tu potrebu mobilizirane su dvije osobe koje će sa svojim letjelicama nadzirati neke javne površine gdje se do sada uočilo okupljanje većeg broja ljudi koji se ne drže propisanih mjera.

„Kako nam je došlo lijepo vrijeme imamo češće kršenje odluka i mjera Stožera civilne zaštite RH. Pri tom prvenstveno mislimo na okupljanje na javnim površinama pa su u nekoliko navrata morali intervenirati djelatnici policije u Park šumi Adica i nekim dječjim igralištima’, rekao je Pavliček na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Dodao je da će dronovi nadlijetati lokacije potencijalnih žarišta okupljanja većeg broja osoba, prvenstveno u popodnevnim satima. Pavliček je naglasio da se te mjere poduzimaju isključivo u cilju zaštite zdravlja ljudi.

„Trenutna situacija sa pandemijom Covida – 19 na području Vukovara je dobra, ali ipak pozivam građane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi što prije prebrodili ovo stanje. Na području grada imamo ukupno 3 oboljele osobe od Covida – 19. Jedan je povratnik iz inozemstva, a drugo dvoje je mladi bračni par. Svi troje imaju blage simptome bolesti i nalaze se na kućnom liječenju“, rekao je Pavliček.

Dodao je i kako je u samoizolaciji na području Vukovar ukupno 134 osobe kao i da se i taj broj smanjuje jer je još prije desetak dana imali 250 građana u samoizolaciji. Tvrdi i kako se velika većina građana drži propisanih preporuka i mjera koje je donio nacionalni stožer civilne zaštite.