1 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Od dna do dobre podloge za veće ambicije

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Spustio se zastor na nogometnim pozornicama nacionalnih prvenstava i sve oči uprte su u nadolazeće Europsko prvenstvo. Cibalia je svoj put u ovogodišnjem izdanju 2. HNL završila na zadovoljavajućem četvrtom mjestu s osvojenim 51 bodom. Kad se u obzir uzme cjelokupna situacija, razloga za zadovoljstvo ne treba nedostajati.

„Čestitke svim igračima, trenerima i svima u klubu na jednoj uspješnoj sezoni. Godinu prije sezonu smo završili na zadnjem mjestu i čisto sumnjam da bi se spasili da nije bilo te nesretne korone. Napravili smo veliki iskorak u samo jednoj sezoni sa sasvim novom ekipom. Nije to baš lagano u nogometu, ne mijenjaju se stvari preko noći, treba puno vremena i na kraju moram biti sretan na jednoj uspješnoj sezoni”, osvrnuo se na završenu sezonu Cibalijin strateg Petar Tomić. Cibalia se tijekom zimske stanke pojačala nekim iskusnim igračima (Rugašević, Crnov, Laštro) koji su u sinergiji s potencijalom i mladosti rezultirali puno boljim izvedbama i rezultatima u proljetnom dijelu.

Najveći problem za upravu kluba tijekom ljeta bit će zadržati glavne igrače poput Jazvića, Baltića, Crnova, Rugaševića i drugih za čije će usluge sigurno biti zainteresirani drugi klubovi. Može li klub ponuditi igračima prihvatljive ugovore kako bi zadržali okosnicu momčadi i u nadolazećoj sezoni ušli s malo većim ambicijama od stabilizacije kluba.

„To prije svega ovisi o financijama. Znamo da taj dug još uvijek postoji, nije lagano. Rekao sam prije proljetnog dijela kako raspolažem stvarno kvalitetnom ekipom i kad bi svi ostali na okupu uz još pokoje pojačanje, prije svega u napadu, imali bi kvalitetnu ekipu za vrh druge lige i napad na prvu”, dodaje Tomić.

Vinkovce su napustili igrači koji su bili na posudbi, vratari Đaković i Slukić, Perić-Komšić koji je u Vinkovcima bio na posudbi iz Istre i Jajalo koji se vratio u Zrinjski.

Do početka priprema riješit će se pitanje stožernih igrača i trener će na vrijeme znati s kojim igračima ulazi u pripreme za početak prvenstva koje počinje 14. i 15. kolovoza. „Početak priprema je 5. srpnja, imamo šest tjedana priprema, a igrači će dobiti plan treniranja kako bi u optimalnom stanju došli na početak priprema”, zaključuje Petar Tomić. Cibalia će sasvim sigurno pripreme odraditi u Vinkovcima jer su tijekom ljeta uvjeti u gradu na Bosutu prihvatljivi za razliku od onih zimskih.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno