Nakon tjedan dana bez novooboljelih, u Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer imamo dvije nove osobe pozitivne na COVID-19, odnosno ukupno 39 oboljelih osoba.

Novooboljele osobe su dvije medicinske sestre zaposlene u KBC-u Osijek, jedna od njih živi u Antinu, a druga u Osijeku, s tim da ima prijavljeno prebivalište u Vrbanji te se tako statistički vodi kao novooboljela osoba u našoj županiji, javljaju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dodaju da je u protekla 24 sata testirano 44 ljudi, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 737. U samoizolaciji je 274 građana, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljena je jedna prijava o kršenju samoizolacije. U objektima za karantenu osoba nalaze se tri osobe, a COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile pet poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci hospitalizirane su dvije osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih djelatnika, od toga četiri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik. Trenutno u našoj županiji još uvijek nema izliječenih osoba od COVID-19 virusa.