16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Od početka svibnja nova cijena usluge odvoza smeća i u općini Andrijaševci

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Val poskupljenja stanovnici općine Andrijaševci, između ostalog, osjetit će i kod javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, javljaju iz Općine.

Naime, sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom izrađen je novi Cjenik navedenih usluga koji će se primjenjivati od 1. svibnja pa će tako cijena obvezne minimalne javne usluge na mjesečnoj bazi iznositi 56,50 kuna.

No, iz Općine Andrijaševci dobre vijesti donose ekološki osviještenim građanima koji će biti nagrađeni za svoj doprinos. Svim korisnicima koji pripadaju kategoriji kućanstvo i potkategoriji obiteljske kuće koji sami kompostiraju biootpad na kućnu adresu stići će račun umanjen za 21,96 kuna pa će uslugu prikupljanja smeća platiti nešto manje od 35 kuna.

Osim toga, dobro je poznato kako je proljeće godišnje doba detaljnijeg spremanja obiteljskih kuća i dvorišta pa nije loše spomenuti kako cijena vrećice s odvozom za dodatni miješani komunalni otpad od 80 litara iznosi sedam kuna, za onu od 120 litara Andrijaševčani i Rokovčani izdvojit će deset kuna dok cijena prijevoza dodatnog glomaznog otpada iznosi sto kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno