13 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Od ponedjeljka Cheer početnica, cheearleading za djevojčice mlađe od 7 godina

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Cheer početnica, nastavno na upite i želje roditelja, od ponedjeljka starta i u našem gradu. Novina je to kojom od ove jeseni Cheerleading klub MA&CO iz Vinkovaca kreira novi sadržaj za djevojčice mlađe od sedam godina, a plesno je gimnastički uvod i priprema za ozbiljnije bavljenje cheerleading akrobacijama u starijem uzrastu.

„Primamo djevojčice uzrasta pet i šest godina u Cheer početnicu koja ples i gimnastiku povezuje u jedno i svojevrsna je priprema u cheerleading koji počinje od sedme godine pa smo htjeli nešto novo kako bismo uključili i mlađe da se okušaju i probaju,” poziva zainteresirane jedna od klupskih trenerica Sara Pajvančić.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko-Vinkovci

Upisi, dakle, kreću u ponedjeljak 4.listopada. Zamišljeno je ponuditi tri ogledna besplatna treninga nakon kojih trebaju donijeti odluku žele li nastaviti odnosno aktivno zakoračiti u svijet glazbe, plesa i gimnastike. Treninzi su na rasporedu ponedjeljkom i srijedom u 6. osnovnoj školi Ivana Mažuranića u trajanju od jednog školskog sata, i to u terminu od 18.00 do 18.45 sati, najavljuje trenerica Pajvančić.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko-Vinkovci

Primarni cilj Cheer početnice je da djevojčice osjete sportski duh, druženje, usvoje međusobno poštovanje i uvažavanje uz što dolazi ples, koraci i elementi važni za cheerleading te gimnastika kao svojevrsna osnova akrobacija koje ovaj sport uključuje. Fleksibilnost, koordinacija i razvoj motorike sastavni su dio, a ne treba posebno naglašavati koliko su važni za razvoj i rast djeteta, napominje trenerica Sara. Do sada su imali suvremeni ples, no s obzirom na cijelu korona situaciju odlučili su se za promjene s novinama u ponudi sadržaja.


“S obzirom na to da je situacija bila takva da su nam djeca previše boravila zatvorena u kućama, na tabletima i mobitelima, mislim da je ovo jako dobro za njihov psihološki, naravno i tjelesni razvoj,” dodaje.

U konačnici, cilj je ispunjen, a on glasi što više baviti se sportom, poručuju iz kluba. Ovo je ujedno prilika pozvati i sve djevojčice starijeg uzrasta koje žele aktivno ispuniti slobodno vrijeme. Ono uključuje sate vježbanja zbog čega se danas ova aktivnost i ubraja u sport, a za priključiti se vinkovačkom cheerleadingu dobna je granica 18 godina.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko-Vinkovci

Popularne Piramidice uskoro očekuje nastup na državnom prvenstvu u Splitu, a djevojke sudjeluju na sve brojnijim inozemnim prvenstvima, česte su gošće na gradskim događanjima, druže se, putuju, otkrivaju nove gradove i države što je sastavni dio sporta, a kruna napornog i vrijednog rada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno