13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Od Rimske kuhinje i borbe gladijatora do koncerta Prljavaca

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Napokon su tu. S nestrpljenjem smo dočekali 7. po redu Rimske dane, najbogatije i najraznovrsnije do sada koje od samog početka izazivaju velik interes javnosti. Sa svojim bogatim programom kreću uskoro, a u ova tri dana uživat ćemo u brojnim zanimljivim događajima posvećenim Rimskom utjecaju na grad Vinkovce.

Nakon niza edukativnih radionica koje su ovaj tjedan održane u Lapidariju Gradskog muzeja, one se nastavljaju i danas. Tako nas na istome mjestu danas najprije očekuje radionica Rimske kuhinje za djecu i mlade koju će voditi Željka Klemenčić i Hrvoje Vulić. Radionica traje od 10 do 12 sati, a ista će biti održana i u popodnevnim satima, od 15 do 17 sati. U sklopu edukativnog programa tu je još i Olimpijada znanja namijenjena učenicima petih razreda osnovne škole. Pitanja osmišljavaju djelatnici Gradskog muzeja Vinkovci, a tiču se ovogodišnje teme Rimskih dana. Olimpijada počinje u 12 i 30.

U glavom dijelu programa, u 12 sati bit će održano postavljanje tabora u kojemu će udruga “Scythia Minor“ u 17 sati prikazati kako je izgledao tadašnji život. U 18 sati zabavljat će nas igrokaz “Legenda o Herkuliju“ koji će izvesti gosti iz Sremske Mitrovice, dok će u isto vrijeme udruga “Locus“ organizirati “Igrom kroz povijest“ – videoigru “Colonia Aurelia Cibalae“. U 19 sati nipošto ne propustite borbe vinkovačkih gladijatora za koje vjerujemo da će i ove godine zaintrigirati velik broj posjetitelja.

Važno je spomenuti i kako Rimski sajam danas u 17 sati otvara svoja vrata, a stvarčice posvećene Rimskom dobu i Vinkovcima moći ćete pronaći na štandovima na Trgu dr. Franje Tuđmana sve do 23 sata. Ono što su mnogi posebno iščekivali je i drugi craft festival “Beeram domaće“. 13 pivara iz cijele Hrvatske svoje proizvode će predstaviti u 17 sati, a u raznim pivima, “pivskoj“ hrani te ostalim aktivnostima festivala moći ćete uživati do 2 sata. Dan će zaokružiti koncert Prljavog kazališta koji starta u 22 sata.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno