19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Od samog početka dječja pokladna povorka okuplja veliki broj sudionika, isto je bilo i 1999.

Više od autora

- vl promo-


S obzirom na epidemiološke mjere i situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa ove godine smo ostali bez karnevala, stoga ćemo se u 7. broju Vinkovačkog lista prisjetiti kako je to izgledalo prije 23 godine.

“Brazilski Rio, talijanska Venecija, hrvatska Rijeka sigurno su najpoznatija svjetska, europska i domaća središta karnevalskih, pokladnih svečanosti, maskenbala. U nedjelju su i Vinkovčanima izuzetan karnevalski ugođaj priredili organizatori pokladne povorke pod maskama Udruga mažoretkinja grada Vinkovaca i “Hrvatski Sokol”. Brojne vile, vještice, klauni, samuraji, strašila, dimnjačari i još bezbrojne druge izuzetno maštovite, zanimljive i bogate maske u povorci ulicama grada nosila su djeca iz dječjih vrtića, osnovnih škola, raznih udruga, škola stranih jezika, a bile su tu i mažoretkinje, jahači na poniju, zaprežna vozila”, piše u samom uvodu vjerojatno najveselijeg teksta tog broja.

Prekrasnu karnevalsku atmosferu upotpunili su glazbenici, pjesnici, sokoli, a priredba, na kojoj su bile nagrađene najbolje maske, najmlađi i najstariji sudionik, bila je za izuzetnu pohvalu. Svi posjetitelji već su tada bili uvjereni da će postati tradicionalna, još ljepša i bogatija kroz godine.

“One obećavaju da će nastaviti započeto”, stoji u opisu jedne od slika što još jednom dokazuje hvalevrijednu namjeru građana grada Vinkovaca da ovo veselje nastave i u budućnosti. I Vinkovci imaju svoj karneval, glasio je zaključak s naslovnice 7. broja našeg lista koji nas je svakako podsjetio na bezbrižno vrijeme koje smo provodili pod maskama. Karnevalsko zaigrano i radosno vrijeme dobro bi nam i danas došlo kako bismo barem na trenutak pobjegli od teške realnosti koja se nadvila nad nama. Zaigranost maškara najviše će faliti onim najmlađima koji ove godine neće imati priliku zablistati u sjajnim maskama i prerušeni u svoje idole i superheroje.

Nadamo se kako će se čedno, nesputano i živahno vrijeme poklada brzo vratiti na ulice našeg grada na Bosutu koji je i glavni krivac za život u laganom ritmu. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno