16 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Odobren projekt iz EU fondova

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Udruga je osnovana 2010. godine u Vukovaru s ciljem isticanja uloge žene u Domovinskom ratu. Danas, nakon 10 godina postojanja, okupljaju se u Udruzi kako bi pripremali razne projekte, radionice, a prije svega kako bi se družili i veselili.

Iza ove Udruge su brojni projekti: javne tribine, okrugli stolovi, humanitarne akcije, izložbe, večeri poezije i sl. Članovi Udruge posebno su ponosne na radionicu „Zlatne ruke” kojom čuvaju našu kulturnu baštinu. Ispred Gradonačelnika sve nazočne pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Andrea Vinković i čestitala članovima Udruge 10. rođendan.

„Dosad smo mi, kao odjel, imali uspješnu suradnju s vašom Udrugom i uvijek možete računati na Grad koji će vam uvijek biti podrška. Za svaku pohvalu je vaš projekt koji je odobren na europskoj razini i koji je pravi dokaz kvalitetnog rada Udruge. Iznimno sam sretna što je Udruga prebačena u Vinkovce, u Zagrebački blok i što će svoj rad nastaviti u našem okruženju”, dodala je pročelnica.

Inače Udruga je sama „autor” programa kojeg je od početka do kraja iznijela i realizirala, a kojeg je odobrila Europska Unija te su sredstva preusmjerili u poboljšanje opreme koja im je potrebna za njihovo djelovanje.

„Ponosna sam na ove žene, koje su sa mnom ratovale te koje se danas druže, vesele i obitavaju u Udruzi zahvaljujući brojnim projektima, posebice onom europskom. Osmijeh na licu tih žena tjera nas dalje pa se tako uvijek nađu nove ideje i projekti kojima se svi radujemo”, istaknula je Ljiljana Poje, predsjednica Udruge. U posljednje vrijeme Udruga broji, osim žena, i muške članove koji također pridonose boljitku same Udruge. Članice i članovi Veteranki Domovinskog rata vukovarsko-srijemske županije pokazali su kako pretvoriti neuspjeh u uspjeh koristeći pozitivnu motiviranost i kako svoja životna iskustva pretočiti u nešto korisno na dobrobit cijele zajednice.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno