7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Održana 3. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika

Više od autora

- vl promo-


Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

U Palači Srijem u Vukovaru održana je 3. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije. Na dnevnom redu se, među ostalim točkama, našla inicijativa Zajednice povratnika Hrvatske za donošenje novog Zakona o ratom stradalim područjima. Okupljene je izvjestio Josip Kompanović, predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske.

Po njegovim riječima nacrt navedenog Zakona izradili su s obzirom da je u vrijeme Vlade premijera Zorana Milanovića, Zakon do te mjere uništen da se više ne može popraviti, a kroz navedene izmjene povratnicima su oduzeta sva prava koja im je taj Zakon jamčio.

Naglasio je kako ovaj prijedlog Zakona, prvenstveno za cilj ima oživiti gospodarstvo, poboljšati i povećati zapošljavanje mladih ljudi te zaustaviti iseljavanje. Uz navedeno novim Zakonom o ratom stradalim područjima predlažu se i poticajne mjere prema građanima, a neke od njih su povećanje povrata poreza i povećanje plaća deficitarnom kadru.

Govora je bilo i o implementaciji Sporazuma o normalizaciji odnosa između Savezne Republike Jugoslavije i Republike Hrvatske u dijelu koji se odnosi na ratnu štetu, a na posljednjoj točki dnevnog reda predstavljena je i naftna kompanija Vermilion Energy te plan radova o istraživanju nafte na području Vukovarsko-srijemske županije.

U ostalim točkama dnevnog reda bilo je govora o Ugovoru o sufinanciranju provedbe medijske kampanje borbe protiv ovisnosti o duhanskim proizvodima, alkoholu i drogama na području Vukovarsko-srijemske županije i Ugovoru o sufinanciranju projekta organiziranog besplatnog prijevoza umirovljenika u toplice tijekom ljetnih mjeseci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno