19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Održana izložba 27. Likovne radionice Dječjeg doma Sveta Ana Vinkovci

Više od autora

- vl promo-U Supetru na otoku Braču započela je s radom 27. tradicionalna Likovna radionica Dječjeg Doma Sv. Ana Vinkovci koja se održava uz financijsku potporu grada Vinkovaca. Na radionici je ove godine sudjelovalo 8 akademski obrazovanih umjetnika, a umjetnički voditelj radionice bio je Marko Šošić.

„Svi sudionici su ujedno i likovni pedagozi te osim vlastitog umjetničkog rada svakodnevno održavaju interaktivne pedagoško – likovne radionice s djecom s ciljem razvijanja njihovih likovnih, emocionalnih i socijalnih kompetencija i druženja u prijateljskom ozračju. Također, kroz radionice skreće se pažnja na aktualne teme kao što su očuvanje okoliša, dječja prava i dostupnost obrazovanja“, ističe Šošić.

Mateja Galić vodila je radionicu „Ploha, tekstura, površina“ u kojoj su se prikazivale teksture koje nas okružuju likovnom tehnikom frottage. Ivona Skočilić vodila je radionicu „Grattage“. U samom procesu, korak po korak, preko uljane pastele do tuša djeca su uživala otkrivajući nove tragove na papiru. Iva Muškić vodila je radionicu „Izradi torbu za plažu“ u kojoj su se platnene vrećice oslikavale akrilom, a razgovaralo se i o očuvanju prirode. Radionica Tomislava Livaje „Moj simbol“ imala je za cilj vezenje simbola koji predstavlja jedan od zadanih apstraktnih pojmova, a kroz nju se unaprijeđuje proceduralna inteligencija i razvija fina senzomotorika.

U radionici Gorana Kujundžića i Željka Ašpergera „I ja sam važan“ koristila se kombinacija suvremenih medija i tradicionalnih likovnih tehnika, pri čemu djeca oslikavaju svoje obrise na velikom formatu, čime se ističe vrijednost svakog djeteta kao pojedinca. Na kraju, Ivona Skoko održala je radionicu „Design thinking“ u kojoj su sudionici dizajnirali igračke od odbačenih i novih materijala, što je zahtijevalo pristup rješavanju problema na inovativan i kreativan način.

„Organizacija likovne radionice u Supetru svake nam godine svima pruža veliko zadovoljstvo. Osobno smatram da najveća vrijednost ovoga projekta leži upravo u ostvarivanju socijalnog kontakta naše djece s umjetnicima te razvoju kreativnosti i sposobnosti kritičkog mišljenja kroz radionice s djecom. Uz to, umjetnički radovi nastali na ovoj radionici obogatit će postojeći fundus Doma“, ističe Zrinka Mikić, ravnateljica Dječjeg Doma Sv. Ana Vinkovci i organizatorica ovogodišnje likovne radionice.

Svečano otvorenje izložbe dječjih i umjetničkih radova održano je u nedjelju Pokraj supetarske župne crkve uz prigodni program u izvedbi djece Doma.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno