4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Održana manifestacija Znanost za mlade u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji tvrtke Lotus media iz Vinkovaca i akademika Ivana Đikića održana je četvrta po redu manifestacija “Znanost za mlade u Vukovaru”.
U okviru manifestacije u Perivoju dvorca Eltz održana je i javna tribina na temu “Izazovi civilizacije u vrijeme COVID-19” na kojoj su sudjelovali prof. dr.sc. Ivan Đikić, prof. dr.sc. Ivica Puljak i izv.prof. dr.sc. Siniša Maslovara, te učenici vukovarske i vinkovačke gimnazije i Tehničke škole u Vinkovcima.
“Danas sam u Vukovaru s kolegom Ivicom Puljkom da zajednički poručimo mladima da se ne smiju bojati koronavirusa jer znanost ima odgovore na ovu pandemiju. Na temelju dosadašnjeg znanja i pravilnim ponašanjem ovaj virus se može kontrolirati i osigurati sigurno školovanje i aktivnosti u gospodarstvu. Posebno djeca trebaju taj osjećaj sigurnosti i druženja dok su u školama”, istaknuo je ovom prilikom Ivan Đikić.
Pokrovitelj manifestacije “Znanost za mlade u Vukovaru” je Grad Vukovar, a cilj je ove manifestacije približiti mladima znanost kao i znanstveni pristup životnim izazovima, ali i potaknuti ih na ostanak i povratak u Vukovar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno