24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Održana početna konferencija projekta “Zaželi II – Općina Nuštar”

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Domu kulture Nuštar jučer je održana početna konferencija projekta “Zaželi II – Općina Nuštar”. Okupljene je uvodno pozdravio općinski načelnik Hrvoje Drinovac, dok je voditeljica projekta Andrijana Maul u kratkim crtama kroz prezentaciju još jednom naglasila kolika je važnost ovog projekta.
Podsjetimo, u Općini Nuštar 1. prosinca 2020. godine krenuo s provedbom projekt „Zaželi II – Općina Nuštar“ u okviru projekta “Zaželi! – Program zapošljavanja žena – faza II”. Nositelj projekta je Općina Nuštar, a partneri su: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci.
Vrijednost projekta je 1.794.300,00 kuna, a iznos EU potpore je 100%.
Kroz ovaj projekt 20 žena iz ciljane skupine teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, skrbi o 120 korisnika, starijih i nemoćnih osoba u njihovima domovima kroz pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, plaćanju računa…
U okviru projekta 26. siječnja započela je i predviđena edukacija za pomoćne slastičarke s ciljem dodatnog osposobljavanja i povećanja mogućnosti za zapošljavanje. Edukaciju provodi Studium Učilište iz Vukovara, a pohađa ju 10 djelatnica zaposlenih na projektu. Teorijski, ali i praktični dio osposobljavanja, u cijelosti će biti održani u Domu kulture Nuštar, a edukacija će trajati tri mjeseca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno