U okviru jednogodišnjeg projekta „Pojačani Rastimo zajedno i mi!“, a koji provodi Centar Rastimo zajedno kao nacionalni partner Generali osiguranja Hrvatska danas je u vinkovačkim dječjim vrtićima Lenije i Budućnost provedeno niz aktivnosti kojima se djeci želi omogućiti odrastanje u poticajnom okruženju i ostvarivanje njihovih razvojnih potencijala.

Tako je u Lenijama djeci omogućeno da kroz razne sportske aktivnosti uživaju u današnjem danu, dok su u Budućnosti pokušali kroz razne poticajne centre približiti djeci kako na održiv i ekološki način mogu živjeti u današnje vrijeme. Prema viđenome djeca su nešto korisno naučila, ali se i lijepo zabavila. “Vrtić Budućnost već nosi naziv eko vrtića i djeca već godinama rade i sade i već dosta toga znaju, a ovo danas im je samo nadopuna dosadašnjeg stečenog znanja.”, rekla je Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci.

Uz Budućnost u projekt “Pojačani Rastimo zajedno i mi” uključen je i vrtić Lenije koji je za svoje stariju grupu korisnika organizirao razne sportske aktivnosti. ” Imam večio dvroišđte koje je u prirodi te smo odlučili što više vremena provodi vani, neovisno o vremenskim uvjetima. Danas smo pripremili razne sportske igre gjde vježbamo ravnozežu, koordinaciju i razvijamo timski duh kod djece. Sami rade svoje poligone, jer ih usmjeravamo da razmišljaju u smjeru kreativnosti.”, rekla je odgojiteljica Mateja Šimić.

Program „Rastimo zajedno i mi!“, razvijen je u okviru trogodišnjeg „Programa za sustavnu podršku roditeljstvu roditeljima predškolske djece, osobito onima u zahtjevnijim okolnostima roditeljstva, kojeg Centar Rastimo zajedno provodi kao partner UNICEF-u u zajedničkoj inicijativi s MDOMSP pod nazivom „Za snažniju obitelj“.

Daljnji razvoj programa „Rastimo zajedno i mi!“ – njegova nadogradnja s Klubom roditelja i djece, povećanje kvalitete, dostupnosti i dugoročne održivosti pozitivnih učinaka odvija se u okviru jednogodišnjeg projekta s Generali osiguranjem Hrvatska, s intencijom dugoročnije suradnje.