Unatoč mnogim nedaćama s kojima se danas, zbog pandemije zaraze virusom COVID-19 susreću sve lokalne samouprave, svi poslovi koji se mogu obavljati odvijaju se i dalje. Tako su i u Općini Andrijaševi, uz sve propisane mjere Stožera civilne zaštite, nastavljene aktivnosti vezano uz aktualne projekte.

Tako je danas u novoobnovljenoj vijećnici općine Andrijaševci potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji traktorskih puteva, odnosno, projektu Šumske ceste 1 i Šumske ceste 2 u Rokovcima u dužini 4,3 km i čija je vrijednost 7,5 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali Damir Dekanić, načelnik Općine Andrijaševci i Stipe Šuker, prokurist vinkovačke tvrtke Cestorad koja će obaviti radove rekonstrukcije.

“Riječ je o projektu koji je finaciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i jedina smo općina s područja Vukovarsko – srijemske županije koja je prošla na ovom natječaju.”, rekao je načelnik Damir Dekanić, dodavši kako se radi o vrijednim promjenama koje će zasigurno sigurnijim učiniti prometovanje ovom dosad neuređenim putevima, a najviše će služiti poljoprivrednicima, kao i ljudima koji u tom djeluju imaju kuće za odmor.

“Vjerujemo kako će nam uređenje ovih puteva puno pomoći i u razvoju turizma na području naše općine.”, zaključio je Dekanić.

Radovi na rekonstrukciji puteva trebali bi početi do kraja travnja i uključuju iskop postojećih lenija, navoz kamena i uređenje kanala. “Za nas je to u građevinskom smislu jednostavan i lako izvediv projekt, a mještanima Rokovaca  – Andrijaševaca će povećati kvalitetu života.”, rekao je Šuker.