U velikoj vijećnici Općine Andrijaševci danas je održana završna konferencija projekta ˝Budi aktivna˝, a koji je imao za cilj smanjivanje nezaposlenosti i rizika od siromaštva zapošljavanjem žena pripadnica ranjivih skupina u općini Andrijaševci te povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života krajnjih korisnika pripadnika ranjivih skupina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.998.688,23 kune te je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci.

“Zahvaljujući ovom projektu 20 žena je bilo zaposleno na 24 mjeseca kako bi pružale potporu i pomoć za osamdeset korisnika s područja Rokovaca i Andrijaševaca Žene su pružale pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično, te su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt je uspješno priveden kraju uz postignute mnogobojne rezultate.”, istaknula je voditeljica projekta Martina Markota zahvalivši se svima na uspješnoj suradnji.

“Evo danas smo na jednom oproštaju nakon uspješno provedenog projekta od 30 mjeseci. Prošlo je punih 30 mjeseci i naš još jedan rastanak, ali samo nakratko jer nadamo se novim uspješnim projektima na ovom planu, koji našoj općini donosi zapošljavanje žena, a još više brigu za korisnike, starije i nemoćne kojima osiguravamo sretniju budućnost. Zbog njih sve ovo i radimo.” istaknuo je načelnik općine Andrijaševci Damir Dekanić, dodavši kako će se projekt nastaviti, za sada u nešto smanjenom obimu.

“Putem LAGA Bosutski niz pokrenut je projektni prijedlog “SAD – Sudjeluj Aktivno Danas”, kojim bi se na području općine Andrijaevci posao našlo za sada 11 žena. I mi smo prijavila svoj projekt te čekamo razultate. Nadamo se da tako da bi u budućnosti kroz programe zapošljavanja žena posao pronaći 25 do 30 osoba.”, rekao je Dekanić.

U sklopu provedbe ovog vrijednog i korisnog projekta deset zaposlenih žena uspješno su završile programe edukacije. Šest žena uspješno je završilo program edukacije za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, dvije su položile vozački ispit B kategorije, jedna program prekvalifikacije za komercijalistu i jedna program osposobljavanja za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u radu s djecom s teškoćama.