18 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Općina Nuštar: Počela edukacija djelatnica u okviru dva projekta Zaželi

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U općini Nuštar u tijeku je provedba dva projekta Zaželi financirana sredstvima EU, kojima je cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te ujedno povećati socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba.
Projektima su obuhvaćene zaposlenice i korisnici iz sva tri općinska mjesta, Nuštra, Cerića i Marinaca, a u okviru oba projekta počele su edukacije čiji je cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal te konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja.
Tako je u okviru projekta “Akcijom do zajedništva”, kojeg provodi Udruga za starije i nemoćne osobe “Budi uz mene” Nuštar, 25. siječnja u Domu kulture Nuštar započela edukacija za 15 djelatnica projekta. Riječ je o osposobljavanju za gerontodomaćice, koje će trajati dva mjeseca, a provodi ga Studium Učilište iz Vukovara. U okviru projekta “Zaželi II – Općina Nuštar”, u Domu kulture 26. siječnja započela je edukacija za pomoćne slastičarke koju također provodi Studium Učilište iz Vukovara. Edukaciju pohađa 10 djelatnica zaposlenih na projektu. Teorijski, ali i praktični dio osposobljavanja u cijelosti će biti održani u Domu kulture Nuštar, a edukacija će trajati tri mjeseca.

Inače, kroz ova dva projekta zaposleno je ukupno 40 žena s područja općine Nuštar, 20 djealatnica na projektu „Akcijom do zajedništva“ – Zaželi faza I i 20 djelatnica na projektu „Zaželi II – Općina Nuštar – Zaželi faza II. One skrbe za ukupno 200 korisnika u njihovima domovima kroz pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora i posredovanju u ostvarivanju raznih prava. Međutim, važno je istaknuti kako je većina korisnika ovim putem dobila i podršku kroz razgovore i druženje, što je mnogima itekako značajno.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno