25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Oridano Gypsy Jazz Band u suradnji s Patrickom Walkerom objavili singl “Full Contact”

Više od autora

- vl promo-


Nakon predugog čekanja konačno je došlo vrijeme za predstavljanje novog singla i spota Oridano Gypsy Jazz Banda, koji nosi naziv “Full Contact”. Nastala u vrijeme kada nam je međusobni bliski kontakt bio nešto nezamislivo, ova autorska skladba Orjena Riđanovića, lead gitarista i vođe sastava, kroz jedno od svojih značenja evocira ono minulo, bezbrižno vrijeme za kojim čak i danas čeznemo.

U isto vrijeme sjetna i optimistična, “Full Contact” je arhetipska #gypsyjazz kompozicija, kombinirajući fine kantilene klarineta s virtuoznom gitarom, uz autentične prizvuke irske violine. Ovim se izdanjem Oridano Gypsy Jazz Band još jednom predstavlja kao vodeći autorski gypsy jazz sastav na ovom području, a tome značajno doprinosi i popis vrhunskih glazbenika koji su sudjelovali u stvaranju “Full Contacta”.

Osim Riđanovića, ističe se dugogodišnji klarinetist sastava Aldo Foško (dobitnik HGU nagrade Status 2021. za najboljeg instrumentalista u svojoj kategoriji), koji je zaslužan i za aranžman puhačkih dionica, neizostavni Milivoj Majdak, koji se svojim višedesetljetnim djelovanjem u Jazz orkestru HRT-a nametnuo kao jedan od vodećih ritam gitarista u regiji. Za ostvarivanje još punijeg zvuka puhačke sekcije pobrinuo se izvrsni klarinetist Franjo Stojaković, dok je Hrvoje Sudar kao dodatna ritam gitara cijeloj sekciji podario iznimno bogati ritmički puls. Kontrabasist u video spotu je Vjekoslav Crljen dok je audio zapis snimio Gustav Barišin.

Svakako treba istaknuti i gosta – poznatog sheffieldskog violinista Patricka Walkera, koji svojim poznavanjem britanske tradicijske glazbe ovom izričaju donosi jedan posve novi prizvuk.

Za vizualni dio ovog singla, kao i za audio produkciju, zaslužan je dugogodišnji suradnik sastava Dinko Čvorić – Doringo, koji je kroz režiju spota prikazao još jedno značenje naslova skladbe.

Oridano Gypsy Jazz Band je sa svojim “Full Contactom”, što će slušatelji odmah prepoznati, zasigurno ostvario najbliži kontakt s legendarnim Djangom Reinhardtom u svojoj dosadašnjoj karijeri, a njegova ga baština i dalje inspirira u otkrivanju novih dimenzija ovog glazbenog izričaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno