6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Ostaci zvuka imaju EP čudnog naziva Nigdje negdje gledamo

Više od autora

- vl promo-

Ostaci zvuka (Nigdje negdje gledamo, objavljen EP) [cover]Nakon singlova ‘Govoriš o sebi’, ‘Sve što želim’ i ‘Komplikacija’ pulski alternativni rock sastav Ostaci zvuka objavljuje debitantski EP pod nazivom ‘Nigdje negdje gledamo’. Prvo izdanje Puležana donosi ukupno pet pjesama koje potpisuje Ivan Kraljević, ujedno frontmen i pjevač benda.

‘Album prvenstveno treba slušati poput čitanja. Jednom pročitana, nešto više od osamnaest minuta duga priča razlomljena u pet elemenata (pjesama), daje nam uvid u memento jedne generacije koja bi se rado zaljubila i ljubila, ali ju jebe situacija u društvu. Kako djevojci pružiti najviše u društvenopolitičkoj gunguli koja te sada već i svjesno maltretira i na području romantike? Enivej, Nigdje negdje gledamo originalan je zvuk koji bi mi sjeo u nekom zagrebačkom klubu gdje za šankom stoji piva, a draga i ja čagamo u startasicama na odlične ritmove prožete odmjerenom distrozijom i naglašenim basom. I još nešto: na stvar Kritičar sustava dođe mi da upalim Dnevnik, ugasim mu ton, a stvar pustim na najjače. Ostaci zvuka nam poručuju – ne budite problem. I zato, dragu pod mišku i u birc, nažicajte konobara da pusti Nigdje negdje gledamo i zaplešite, uz dobru priču.’ (Igor Lesar)

Album ‘Nigdje negdje gledamo’ stvarali su: Tea Tidić (bas na ‘Govoriš o sebi’), Pitzek Bijažić (bubnjevi), Robert Buršić (gitara na ‘Govoriš o sebi’ i ‘Petkom’), Karlo Mirković (gitara), Matija Dadić (gitara), Robert Matysiak (bas) i Ivan Kraljević (vokal i autor pjesama). U pjesmi ‘Sve što želim’ gostovali su Ognjen Jovanović (analog synth) te Pepsy (prateći vokal). Miks potpisuje Perica Šuran (SAE Institute Ljubljana).Popis pjesama: Petkom / Govoriš o sebi / Sve što želim / Kritičar sustava / Komplikacija.

OSTACI ZVUKA: GOVORIŠ O SEBI [2014]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno