Kontaktirajte nas

Aktualno

Ostvarili uvjete za plasman u viši rang natjecanja

Objavljeno

-

Na svečanosti proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu koju su organizirali Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i medijska kuća Novosti za najbolju ekipu u 2019. godini proglašena je ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Vinkovci.

Ženska odbojka u organiziranom obliku egzistira u gradu Vinkovcima preko trideset godina. 1990. godina smatra se novim početkom organiziranog igranja ženske odbojke u Vinkovcima. Na tradiciji srednjoškolskog kluba u okviru Gimnazije M. A. Reljkovića, a na inicijativu prof. Stipe Tomića i nastavnika Blagoja Konstantinovića-Bane i odbojkaških zaljubljenika osniva se ženski odbojkaški klub Spačva.

Nakon okončanja agresije, sredinom 1992. godine započeo je stvarni proces revitalizacije ženske odbojke gradu i okolici. Kruna predanog i kontinuiranog rada svakako je plasman u Prvu hrvatsku odbojkašku ligu u sezoni 1998./1999. Od svojih prvih dana postojanja, poglavito zbog situacije da Vinkovci nisu fakultetski grad te da nakon srednje škole igračice u pravilu odlaze na studij izvan grada ulaganje u sport djece i mladeži na ovim područjima, osnovana je programska odrednica kluba. Rezultati koje najmlađi uzrasti postižu u natjecateljskim konkurencijama, kao i izuzetna masovnost u treniranju odbojke potvrda su ispravne dugoročne klupske politike.

Prvu seniorsku ekipu trenira i vodi prof. Stipe Tomić. U ekipi su djevojke srednjoškolskog uzrasta (kadetkinje i juniorke) što još više daje na važnosti postignutih uspjeha. Zbog epidemije korona virusom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza sva natjecanja su obustavljena te se plasman ekipa vrednuje prema sadašnjim rezultatima. Seniorska ekipa koja je u ovoj sezoni igrala u 1. B HOL svojim odličnim rezultatima ostvarila je uvjete za plasman u viši rang natjecanja odnosno u Prvu hrvatsku odbojkašku ligu. “Na početku sezone stavili smo pred nas jedan veliki cilj, misiju, i ona je uspješno realizirana na sveopće zadovoljstvo kako samih igračica i trenera tako i vodstva kluba.”, rekao je Stipe Tomić.

“Moramo naglasiti da nam je zdravlje naših članica najvažnije te smo sukladno preporukama nadležnih institucija obustavili trenažni proces za sve dobne kategorije. Putem društvenih mreža, omogućili smo djeci programe vježbanja. Kao i svi sportski djelatnici, živimo u nadi da će ova epidemija uskoro biti samo ružno sjećanje te da će se opet oriti dječji smijeh u prepunim dvoranama.”, rekla je Danijela Merli Mitrović trenerica i tajnica u klubu.

“Iako smo ovo priznanje često dobivali uvijek nas veseli i na njega smo ponosni. Ovo priznanje daje nam još veći motiv da nastavimo raditi kao do sada, te da postignemo što bolje rezultate u svim kategorijama i da okupimo što više djece u školi sporta.”, rekao je Branimir Gali, predsjednik kluba koji je pohvalio izvrstan rad trenera, a posebno trenera seniorske ekipe i sportskog direktora Stipu Tomića i koordinatora za školu sporta i tajnicu kluba Danijelu Merli Mitrović koji su najzaslužniji za postignute rezultate i ovu nagradu.

Aktualno

Srednja strukovna škola u kampanji “Oboji svijet narančasto”

Objavljeno

-

Napisao/la

    42 pregleda

Učenici Srednje strukovne škole Vinkovci, njihovi nastavnici i ravnatelj Domagoj Bujadinović danas su u središtu grada prolaznicima dijelili zaštitne maske. Dio je to aktivnosti u okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U Srednjoj strukovnoj školi aktivnosti na ovu temu započeli su na sam Dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga, uključivši se u kampanju Ujedinjenih naroda „Orange the World” – „Oboji svijet narančasto” koja obuhvaća 16 dana aktivizma protiv rodno utemeljenog nasilja, od 25.studenoga do 10. prosinca. Ove godine globalna tema kampanje je: „Orange the World: End Violence against Women Now!“ – „Oboji svijet narančasto: Zaustavimo nasilje nad ženama odmah!”.

Kako bi ukazali na ovaj problem osmislili su više aktivnosti istaknula je Branka Lovrić, profesorica engleskog i njemačkog jezika i članica projektnog tima.

„Odlučili smo i izaći izvan škole kako bi naši učenici osvijestili ljude da je ovaj problem i dalje aktualan. To smo spojili sa sv. Nikolom i našim sugrađanima darivali zaštitne maske koje su nastale u našoj krojačkoj radionici, a prigodno našli su se tu i bombončići”, istaknula je Branka Lovrić.

U okviru kampanje „Oboji svijet narančasto” u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci održane su aktivnosti: „Žena u poeziji”, „Što mi želiš reći?” i „Hrvatske žene – jučer, danas, sutra”.

Danas, uz akciju usmjerenu na građane, u školi su svoje kreacije izložili frizeri i krojači kroz aktivnost „Moda i ljepota”, a za četvrtak, kao završna, najavljena je aktivnost koju priređuju ugostitelji „Pij narančasto, gricni narančasto”.

Nastavi čitati

Aktualno

U Hrvatskoj 728 novooboljelih, preminula je 51 osoba

Objavljeno

-

Napisao/la

    34 pregleda

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 728 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a umrla je 51 osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. 

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 25.567, među njima su 2.444 pacijenta na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru njih 326. U samoizolaciji su trenutno 23.453 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 631.765 zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 11.269 umrlo. Ukupno se oporavilo 594.929 osoba od kojih 4.588 u posljednja 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 3.512.277 osoba, od kojih 2.732 u posljednja 24 sata.

Zaključno s jučerašnjim danom utrošeno je 4.249.704 doza cjepiva, a cijepljeno je 54,40% ukupnog, odnosno 64,89% odraslog stanovništva.

Na dan 5. prosinca 2021 utrošeno je 3.980 doza cjepiva, a 805 osoba cijepljeno je prvom dozom.

Zaključno s nedjeljom je 2.207.786 osoba cijepljeno barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.981.397 osoba (1.802.205 osoba cijepljeno s dvije doze te 179.192 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 58,47% odraslog stanovništva.

Nastavi čitati

Aktualno

Na blagdan svetog Nikole obilježen dan Mjesnog odbora Zagrebački blok

Objavljeno

-

Napisao/la

    58 pregleda

Mjesni odbor Zagrebački blok danas, na blagdan svoga zaštitnika, svetog Nikole biskupa slavi svoj dan. Obilježavanje je započelo odavanjem počasti svim žrtvama te poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata s područja ovog mjesnog odbora. Predvođeni predsjednikom Odbora, Markom Antolovićem, zamjenik gradonačelnika Josip Romić te nekolicina suradnika i građana Zagrebačkog bloka položilo je vijenac i zapalilo svijeće podno spomenika hrvatskim braniteljima na gradskom groblju Vinkovci.

„Ovom smo se prilikom prisjetili i odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja ovog mjesnog odbora. Prilikom obilježavanja dana mjesnog odbora uvijek imamo naviku osvrnuti se i pogledati što smo napravili u proteklom razdoblju. U Zagrebačkom bloku, osim redovitih radova, aktualna je aglomeracija u određenim ulicama i to je ono što nam je bitno u ovom trenutku”, rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić napomenuvši kako su u sklopu javnih tribina „Zajedno za bolje sutra” razgovarali s građanima Zagrebačkog bloka te na taj način dobili povratnu informaciju što se najprije treba napraviti. Većina zahtjeva odnosila se na sanaciju prometnica, što će im biti u fokusu u idućem razdoblju, dodao je.

Iako je prošle godine na ovaj dan poželio kraj pandemije, želja mu se nažalost nije ostvarila, ali unatoč koronavirusu, glavni radovi, uglavnom vezani uz komunalnu infrastrukturu, rasvjetu i aglomeraciju koja je u punom jeku nisu stali, istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Zagrebački blok Marko Antolović.

„Drago mi je da se s prošlih javnih tribina preko 90% onoga što je bilo traženo odradilo pa bih iskoristio ovu priliku zahvaliti se gradonačelniku Ivanu Bosančiću i Gradskoj upravi na uvijek otvorenim vratima za naše ideje i na dobroj suradnji s ciljem boljitka života građana našeg kvarta. Izuzetno nam je važna i socijalna komponenta, puno se radi na projektu Zaželi te suradnji s udrugama koje koriste naš prostor”, zahvalio se Antolović koji je iskoristio priliku i čestitao Vinkovčanima blagdan svetog Nikole, a obilježavanje su nastavili svetom misom u istoimenoj župi.

Nastavi čitati

Najčitanije